Egyelőre még nem tudni, hányan tartózkodhattak az épületben.

A Le Monde angol nyelvű kiadása szerint vasárnapra virradóra összeomlott egy négyemeletes lakóépület Marseille központjában, a környező épületekben legalább öten megsérültek, és a két szomszédos ház is megsérült.

Összeomlott egy lakóépület Marseille központjában, még keresik a túlélőket

Az április 8-ról 9-re virradóra összeomlott négyemeletes lakóépület romjai Marseille-ben 9-én reggel.

Fotó, címlapkép: Nicolas Tucat/AFP

Az összeomlott épület átkutatásában tűz akadályozza a mentőcsapatokat – mondta el az újságíróknak Benoît Payan, Marseille polgármestere.

Az éjjeli mentésről egy rövid videó, a Marseille-i Tűzoltóság felvétele:

A központi, La Plaine negyedben történt házomlásnál a tüzet a polgármester szerint nagyon nehéz megfékezni, miközben lehetnek még emberek a romok alatt. A városvezető azt is kijelentette, hogy fel kell arra készülni, hogy lesznek áldozatai a házomlásnak.

A cikk szerint a környező utcákat lezárták, mivel ellepte a por a környéket. A helyi tengerészeti tűzoltók vezetője, Lionel Mathieu szerint próbálják gyorsítani a mentési munkálatokat a romoknál, mert az időtényező fontos ilyen esetekben, de a keresőkutyákat a hőség akadályozza a munkájukban.

A hatóságok szerint egyelőre az sem világos, hogy hány lakó tartózkodott az összedőlt épületben. Jelenleg a szomszédos, az omlás miatt megsérült épületeket is kiürítik, mert félő, hogy azok is összedőlnek, ott 30 ember érintett, akik közül öten megsérültek az omlás következtében. Az evakuáltakat óvodákban és iskolákban szállásolják el.

A regionális prefektus Christophe Mirmand szerint "erős a gyanú", hogy robbanás, vagy gázszivárgás miatt dőlt össze az épület. Egy ételárus szerint robbanásnak tűnt a dolog, mert minden megremegett, utána embereket látott futni az utcán és mindent belepett a füst. Egy másik tanú is, aki az összedőlt épülettől nem messze tartózkodott, az AFP-nek azt nyilatkozta, hogy az összedőlés zaja olyan volt, mint egy robbanás.

A Le Monde emlékeztetett arra, hogy 2018-ban egy másik marseille-i kerületben, Noailles-ben két leromlott állapotú ház omlott össze, ami nyolc ember halálát okozta. A hatóságok szerint azonban a mostani házomlásnál kizárható a szerkezeti probléma.

Forrás: lemonde.fr

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.