Páratlan szaporasága mellett a cékla hasznát a francia Commerell abbé a színében látta: számos kortársával együtt úgy vélte, hogy az ember legnagyobb javát az szolgálja, ha nemcsak kiadós, hanem csinos is, amit fogyasztunk, erre pedig aligha akadhatott volna jobb jelölt, mint a színes cékla. A szín aztán valóban fontos is lett, és a viktoriánus korban, de még korábban is, a céklát ételek színezésére használták, azóta élelmiszer-színezékként elterjedt a felvágottól a gyümölcsleveken át lekvárokig.
Forrás:
msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás