86 éves korában meghalt Silvio Berlusconi, a II. világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban volt miniszterelnöke – írja az Index. 

Meghalt Silvio Berlusconi
Kép: YouTube

A gazzetta.it által kiadott hír megemlíti: Silvio Berlusconit a milánói San Raffaele kórházban érte a halál. Az egykori miniszterelnök leukémiás volt.

Halálakor Berlusconi három televíziós csatornával és így a nézők nagyjából felével rendelkező Mediaset cégcsoport tulajdonosa volt, de övé volt a Publitalia piacvezető hirdetési ügynökség és Itália legnagyobb kiadóháza is, valamint az egyik legnépszerűbb hírmagazin, a Panorama is.

A 2000-es évek elején az oligarcha tőkéjét 12 milliárd dollárra becsülték, a Bloomberg 2017-ben a Berlusconi teljes nettó vagyonát 8,39 milliárd dollárra értékelte.

Berlusconi 57 évesen lépett a politikai színtérre. Ő lett a jobboldali Forza Italia! párt vezetője, amely az ország szabad piacát, valamint a szabadságon és az igazságosságon alapuló társadalmi egyenlőséget kívánta elérni.

Berlusconi politikai bukása után botrányok sorozatával került a címlapokra, ám börtönben egyszer sem ült, annak ellenére, hogy a vád szerint kiskorú prostituáltak is részt vettek az elhíresült partijain.

A botrányok és a tárgyalások sorozata sem vette el a kedvét a politikai visszatéréstől, még tavalyelőtt is indult az olaszországi választásokon.

Silvio Berlusconi a II. világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban volt miniszterelnöke. Három alkalommal töltötte be ezt a tisztséget: 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig, majd 2008-tól 2011-ig.

Forrás: Index

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Minden olasz halott jó lehetőség arra, hogy a dagadt a honvédségi luxusgéppel meglátogassa az Erasmus ösztöndíjjal Firenzében tanuló lányát. Neki még volt lehetősége erre az ösztöndíjra.
Megint telezabálhatja magát a kicccsalád homárral, polippal a "magyar emberek" pénzéből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Emmersson71: öket a magyar mondák szerint a gyolyó se fogja...,nem ám az a pici állatka, a rák...az csak magyarországon gyógyíthatalan !
Aki Én
@Namely: Már az első mondatomat sem értetted, ahogy ez lenni szokott. Nem az én nőimről van szó, azt csak te kevered ide ostobán, hanem a nők miatti tiszteletedről. Ne, ez egy kicsit más.
Csupa csupa feltételezés, tényként kezelve.
Attól még egy bűnöző, hogy szerinted mindenki ezt tenné.
Csak úgy árad belőled a gőg, de ha megszólalsz, rögtön kiderül, hogy pozitív visszajelzések nélkül marad :)
Segítsek, hogy miért?
csak úgy....
@Aki Én: ne játszd meg magad, szegény shikarinak sem tudtál soha segíteni! :) -öket gyogyin hozta a gólya...
csak úgy....
@Horizont: ez a nöket venni ugyan olyan beteges,mikor azek a pénzes szutyok gyerekeket vesznek maguknak, mert megtehetik...
namihami
Vitya, ez egykor példakép volt! Érted, ugye...?!?!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.