Robbanás történt szerda délután Párizs belvárosában, az 5. kerületi Alphonse-Laveran téren, a Saint-Jacques utca közelében – közölte a helyi polgármesteri hivatal.

Robbanás volt Párizs belvárosában – videó
Fotó: Twitter

Ötödik kerületi lakók, gázrobbanás történt az Alphonse-Laveran téren, épületek égnek, maradjanak távol, hogy a tűzoltók végezhessék a munkájukat!

- írta a Twitteren Edouard Civel alpolgármester.

Laurent Nunes párizsi prefektus a helyszínen arról tájékoztatta a sajtót, hogy a robbanás a Saint-Jacques utca 277-ben történt a Paris American Academy elnevezésű kétnyelvű dizájniskolában, amelynek homlokzata leomlott, majd a tűz átterjedt a szomszédos épületre. A tüzet a tűzoltóknak időközben sikerült eloltaniuk.

A nem végleges információk szerint a robbanásban tizenhatan megsérültek, közülük hét ember állapota súlyos, kilencen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók a romok alatt továbbra is keresnek embereket.

Szemtanúk a francia hírtelevíziókban arról számoltak be, hogy a robbanást megelőzően erős gázszag terjengett a környéken.

A párizsi prefektúra azt kérte mindenkitől, hogy kerüljék el a környéket annak érdekében, hogy a tűzoltóság és a rendőrség végezhesse a munkáját.

A közösségi oldalakon terjedő fotókon hatalmas füstfelhőt lehet látni a környék felett.

A párizsi ügyészség annyit közölt, hogy egy épület kigyulladt és részben összeomlott a Saint-Jacques utcában, a Notre-Dame du Val-de-Grace templom közelében. A vádhatóság szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy mi okozta a tüzet, nem szándékos sérülés okozása miatt indult eljárás.

Anne Hidalgo párizsi főpolgármester a helyszínre indult és a fővárosi önkormányzat válságstábot állított fel.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.