Úgy tűnik, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezetője tegnap nem csupán üres szavakkal dobálózott, valóban felkelést indított Oroszországban.

Tényleg lázadás tört ki Oroszországban: a felkelők elfoglalhatták Rosztov központjátHandout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

Ahogyan mi is megírtuk, Jevgenyij Prigozsin szerint az orosz állami hadsereg tegnap megtámadta a Wagner egyik táborát. Ezután Prigozsin egy videót is közölt, mondván, a támadás következményei láthatók rajta. Sojgu védelmi miniszterről pedig azt nyilatkozta: „Ez a lény meg lesz állítva”.

Huszonötezren vagyunk, és a végére járunk a törvénytelenségnek az országban. Huszonötezren várnak taktikai tartalékban, miközben a stratégiai tartalék az egész hadsereg és az egész ország. Mindenki csatlakozzon hozzánk, aki akar. Véget kell vetnünk ennek a szégyennek

– mondta a Telegramon.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy tényleg fegyveres felkelést robbantott ki: a hadsereg és a nemzeti gárda egy része átállt, nagyon úgy tűnik, hogy az 1,1 millió fős Rosztov-na-Donu központját most a lázadók ellenőrzik – írja a portfolio.hu.

A zsoldosparancsnok nem Putyint akarja megbuktatni elmondása szerint, hanem az orosz védelmi minisztérium vezetőit.

Helyi felvételek alapján úgy tűnik, a lázadókhoz csatlakozott a reguláris erők egy része is. A katonák és zsoldosok körbe vették a Déli Katonai Körzet főhadiszállását, a védelmi minisztérium helyi épületét. Rosztov utcáin számos felvétel szerint katonák és katonai járművek vonulnak, az nem világos, hogy ezek kihez tartoznak.

Voronyezs térségében összecsapott a Wagnerrel az orosz haderő. Több zsoldosjármű kiégett, illetve állítólag lelőttek a felkelők egy orosz katonai helikoptert is.

Moszkva védelmét jelentősen megerősítette az orosz kormányzat. Arról nincs információ, hogy a Wagner elérte volna az orosz fővárost.

Az FSzB arra szólította fel a Wagner csoport harcosait, hogy intézkedjenek Prigozsin ellen. Egyelőre a moszkvai kormány még nem ismerte el azt, hogy fegyveres lázadás zajlik Oroszországban, viszont Prigozsint magát "lázadás szítása" miatt eljárás alá vonták.

A legfrissebb értesülések szerint Jevgenyij Prigozsin megjelent a védelmi minisztérium rosztovi központjában, a helyettes védelmi miniszterrel egyeztetett. Az egyeztetés láthatólag békésen zajlott.

Forrás: portfolio.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Sok sikert hozzá. Eljott vegre amire a nyugat vart, sajat magat szamolja fel az orosz birodalom.
Gondolo a sok moszkovita hazaarulo fideSS birka most a kormet ragja. [kistehen es tarsai]
Megjegyzem az orosz vedelmi miniszterium is puttyant iranyitasa alatt all, ergo ha oket tamadja Prigozsin, akkor puttyantot IS.
Ettol fuggetlenul remelem szetbomlasztja a ruszki hadsereget, es vegul megdonti puttyant hatalmat. Bar amilyen orultek a ruszkik lehet a vegen taktikai atomot vetnek be ellenuk, fuggetlenul attol hogy rengeteg civil aldozattal is jarna a csapas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Prigozsinak L ment az esze
Zsoldos serege ezt még nem ismerte fel!!
Túllőttek a célon!!
Rövidesen tisztázódni fog minden!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Prigizsin okosabb mint a sojgu és társai,ha negbuktatná őket és ő vezetné a támadásokat,lehet,hogy az ukránok nagyobb bajban lennének. Szóval fene se tudja,hogy mi lenne a jobb. Talán még a kuruc időkből származott a mondás,hogy "Ne öld meg az ellenség vezérét mert okosabb jön helyette! "
Yoda69
@Shikari: A Wagner csoportnak 25 ezer aktiv es 25 ezer azonnal behivhato katonaja van. Egysegesek es jol felszereltek. Siman megpuccsolhatjak puttyantot. Lehet hogy putin fog elobb logni a Voros teren?
Eladott Ország
"Ne lőjetek, elvtársak, mi is a Putyilov-gyárból jöttünk!" Nálunk egy háborúban hányfelé szakadna ez a totál skizofrén ország? A fronton meg Mészáros főúr ásványvizét innánk, miközben Rogán-főherceg kék plakátjait bámulnánk a lövész árokban, hogy "GYŐTÜNK!" Szörnyű...
jáger laszló
Azért azt tanácsolom,hogy nem kell mindent L hinni amit itt olvasol
A fele sem igaz!!
csak ennyi
barátilag J.L.
jáger laszló
z orosz vezetés +bízott Prigozsinban,de rajta veszett ,csalódott a zsoldosvezér hűségében!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.