A Jevgenyij Prigozsinhoz köthető RA-02795 lajstromjelű, Embraer Legacy 600 típusú magánrepülő Minszkből Moszkvába repült kedden.

Moszkvába repült Minszkből Prigozsin magángépe

Prigozsin eltűnt. Forrás: Youtube

A Belaruski Hajon független megfigyelőcsoport szerint a repülőgép összesen 14 órát és 59 percet töltött a Minszk melletti Macsuliscsij légitámaszponton, mielőtt helyi idő szerint este 10 óra 39 perckor felszállt. A magángép Moszkva felé indult, de azt nem tudni, hogy Prigozsin is a gépen tartózkodott-e

- írja a 444.

A FlightRadar24 oldal szerint a légitámaszpontról kedd reggel egy másik magánrepülő is elindult Oroszország irányába. Az a gép Szentpétervár felé repült.

Prigozsin kedd reggel érkezett meg magángépével a légibázisra, amit Aljakszandr Lukasenka is megerősített. A fehérorosz elnöknek sikerült megegyeznie Prigozsinnal arról, hogy tegyen le Moszkva ostromáról.

Lukasenka szerint amikor a Wagner-vezér elsőre felvette neki a telefont, 30 percen keresztül káromkodva beszéltek egymással. Emellett azt is mondta, hogy Prigozsin csak egy kis ideig marad Fehéroroszországban – írja a Meduza.

Forrás: 444.hu, Meduza
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Yoda69: remélem a pokolba,megérdemli majd. Még hitler is szalutálni fog neki ha megérkezik és közösen ketdik előkészíteni putyin,orbán,erdogan,kimjongun helyét,számítva a közeli érkezésükre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.