Katasztrófára is készülnek az oroszok által megszált erőmű körül élő emberek.

Videó: Így készülnek a legrosszabbra a Zaporizzsjai atomerőműnél

Kép: Olga MALTSEVA / AFP

Nukleáris katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak az ukrán katasztrófaelhárítási egységek az oroszok által megszállt Zaporizzsjai atomerőmű közelében – számol be a Reuterst idézve a Telex. Csütörtökön többek között védőfelszerelésben és gázálarcban lévő mentők ellenőrizték a járművek sugárzási szintjét, a mentőegységek pedig sugárfertőzött emberek sürgősségi ellátását gyakorolták:

Több forgatókönyvet is lehetségesnek gondolnak, ezek közül a legrosszabb esetre készültek fel – nyilatkozta a Sun videójában Jurij Malasko, az erőművet magában foglaló dél-ukrajnai régió kormányzója. A legrosszabb itt azt jelenti, hogy az erőmű 50 kilométeres körzeténél is nagyobb terület érintett. A gyakorlat alapján Malasko szerint felkészültek a katasztrófa kezelésére.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Bár mi történhet a technika elavult , a körülmények mostohák , de majd résen leszünk , van 2db Gm számlálóm , egy labor, meg egy mobil , egy ismerőstől kaptam valamikor olyan helyen dolgozott , ahol ezt használták , jó kis műszerek , néha bekapcsolom megnézem mit mutat , amúgy a nagyon régi már nem működő " világító " óra mutatóit borító rádium sugárzását is indikálja 2 cm -ről 3,2 mikrosievertes értéket mutat , ha baj lesz hamar tudni fogom .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.