2023 júniusa rendkívül fontos hónap volt a klímaváltozás szempontjából, olyan éghajlati változások álltak be, amelyek komoly aggodalomra adnak okot – írta meg a 444.hu.

Nincs visszaút – fordulóponthoz ért a klímaváltozás

Fotó: Pixabay

Az Inside Climate News szerint nem biztos van még visszaút, a június eseményi után, amikor is aggasztó mérési adatok érkeztek a felmelegedéssel kapcsolatban. Íme néhány példa:

Az északi-sarki és antarktiszi tengerjég mérete soha nem volt még ilyen kicsi. Június végén a grönlandi jégtakaró átesett az eddig feljegyzett egyik legnagyobb havi olvadáson.

Az óceánok melegebbek, mint eddig bármikor.

Kanadában Kentucky állam területének nagyságával vetekedő erdőterületek égtek le, ami miatt az Egyesült Államok északkeleti része és Kanada keleti felének vöröses-szürke füstfelhő borította. A nagyvárosok szinte posztapokaliptikus látványt nyújtottak.

Az idei június volt a valaha mért legmelegebb június, 0,16 Celsius-fokkal megdöntve a 2019-es rekordot. Mexikóban, az Egyesült Államok dél-középső részén és még Szibériában is több száz napi melegrekord dőlt meg. 

Július 3-a hétfő a Föld valaha mért legmelegebb napja volt,  majd ez a rekord azonnal megdőlt a kedden is.

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előrejelzése szerint  66%, hogy 2027-ig átlépjük az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöböt.

Ha ez nem lenne elég, az elmúlt időszakban az Atlanti-óceán északi részén szélsőséges óceáni hőhullámot tapasztaltak, a tudósok szerint ez az atlanti-óceáni áramlatrendszer összeomlásának korai jele is lehet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
A mai magyar döntéshozókat (mondhatnék uralkodókat) ez az éghajlat változás jól láthatóan nem érdekli. Ezeket a saját uralkodásuk megtartásán és a lopáson kívül semmi nem motiválja. Sem az utódaik, a saját lábon álló gyerekeik, pláne az unokáik, azt hiszik, ha szarrá lopják magukat közpénzből, ha óriási erődítményt építenek a felcsúti pusztájukba, azzal kivédenek minden bajt és problémát. Csak a mának élnek, repkednek össze-vissza, szórakoznak és lopnak.
Mi lesz így az emberiség, pontosabban a magyarok jövőjével?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.