A Hargita megyei önkormányzat szerdán az MTI-nek küldött közleményében számolt be a kárfelmérésről. Mint írták, a kedd esti ítéletidő az értékes csíkdelnei Keresztelő Szent János római katolikus templomban is kárt tett.

Borboly Csaba megyei tanácselnök a közösségi oldalán is jelentette, hogy a viharos szél megrongálta a térség legértékesebb gótikus templomának a Rómer Flóris Terv keretében felújított tetőzetét, amellyel épp a múlt héten készült el a kivitelező.

A székelyföldi megyében szerdán is elsőfokú viharjelzés volt érvényben, s az óránként 90 kilométeres sebességű széllökések számos településen okoztak kárt. Csíkszeredában és a Székelykeresztúrhoz közeli Siménfalván kigyulladt egy-egy ház, miután villám csapott beléjük.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Székelyek is rábasztak
A vihar ott is lecsapott!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Aggodalomra semmi okuk. A jótékony MAGYAR KORMÁNY természetesen azonnali SEGITSÉGET nyújt NEKIK, úgy épitőanyag, mint PÉNZ formájában. Mert aki teheti az SEGIT. Az itthoni károsultak csak akkor kapnak segitséget, ha volt BIZTOSITÁSUK...
izéke
Lesz megint mire kidobni a magyar emberek pénzét,miért nem fizetik a helyiek a saját templomukat???
namihami
Mivel az itteni kormány és kinti hű csahosaik oly nagyon istenfélők, ezért egy valláshoz közeli mondással válaszolnék:
""Az Isten nem kőművesmester, nem naponta számol el. De senkinek nem marad adósa!""
Azoknak, akik hisznek az isteni gondviselésben, legyen ez is valahol egy reakció az Istentől az Erdélyben folyó állandósuló kormányzati sz@rkeverésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.