A Hawaiihoz tartozó Maui szigetén egyre súlyosabb helyzet alakul ki a bozóttüzek következtében – írta meg a Blikk.

A Hawaii rémálom tovább folytatódik: ismét nőtt az áldozatok száma

Illusztráció: Pixabay

Szombaton is tűzoltók harcoltak a lángokkal, miközben az áldozatok száma tovább nőtt.

A Lahaina városában végzett romkutatás során újabb holttestek kerültek elő, így már 80 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az újjáépítés hatalmas kihívás elé állítja a helyi hatóságokat és lakosokat. A Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség becslése szerint Lahaina városában mintegy 5,52 milliárd dollárra (kb. 1850 milliárd forint) lesz szükség az újjáépítéshez. A város történelmi központja szinte teljesen elpusztult. Lahaina egykor a Hawaii Királyság fővárosa volt és a sziget egyik legnagyobb turisztikai látványossága, évente kétmillió látogatóval.

Az elpusztított városba pénteken térhettek vissza a lakók, hogy felmérjék a károkat. A hatóságok ugyanakkor éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, és a kommunikációs hálózat is akadozik. A tűzvész keletkezési okát jelenleg vizsgálják. A száraz bozótos területen és erős szélben a lángok rendkívül gyorsan terjedtek, és többen menekülés közben vesztették életüket.

Az eddigi vizsgálatok szerint a természeti katasztrófára figyelmeztető szirénák nem működtek megfelelően, és a tűz elérte a lakott területet, amikor a kommunikációs hálózat már részben megszűnt.

Az újjáépítéshez további szövetségi forrásokat kíván rendelkezésre bocsátani a washingtoni kormány, miután Joe Biden elnök súlyos katasztrófahelyzetet hirdetett. A hadsereg egységei és helikopterei már részt vesznek a mentésben. A Hawaii-szigetek történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájáról van szó, amely hatalmas károkat okozott és több áldozatot követelt, mint a 1946-os szökőár.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát akkor már Hawaii szigetén sem minden havaj!!!
No ez kellett még nekünk!!??
csak ennyi
barátilag
J,L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok