Visszavonták a háborút viselő ország meghívását.

Mégsem lehet ott Oroszország a Nobel-díjkiosztásonJonathan NACKSTRAND / AFP

Mint ismert, a Nobel Alapítvány tegnap azt jelentette be, hogy Oroszország, Belarusz és Irán is meghívást kap a díj idei átadási ünnepségére. A Nobel Alapítvány igazgatója szerint a tegnapi döntés célja az lett volna, hogy elősegítsék a világméretű feszültség enyhítését, amit az ukrajnai háború váltott ki – magyarázza az Euronews.com.

Ez a bejelentés azonnal felháborodást, tiltakozást váltott ki azokban, akik a három meghívott ország hivatalos politikáját és gyakorlatát szöges ellentétben látják az Alfred Nobel által lefektetett alapelvekkel. A protestálók szerint olyan országokról van szó, ahol üldözik a béke harcosait, háborús politikát folytatnak, bebörtönöznek, kivégeznek vagy egyszerűen meggyilkolnak tudósokat és írókat, lábbal tipornak alapvető szabadságjogokat, és korlátozzák a kutatás szabadságát. 

Pénteken több svéd törvényhozó is bejelentette, hogy bojkottálni fogja az eseményt, ha a meghívások valóban megtörténnek, így például a svéd király, XVI. Károly Gusztáv sem ment volna el.

Ennek folytán a döntést ma visszavonták.

Forrás: euronews.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: ha címeres marha kitüntetéseket fog osztogatni putyin, akkor te és még páran a fidesz fanok közül meghivottak lesztek!
oda mehettek melósba is, ott nem kell majd szmoking...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: nézz már utánna,hogy mi lesz azokkal a ruszki és kínai tudósokkal,írókkal, jogvédökkel...stb. akiket véletlenül mégis meghívtak!
börtönbe,átnevelö táborban rohadnak évekig,- ugye te csak azt látod meg a világból, amit neked a fideszék mondanak?
SÍva
Hát én nem tudom ki mit lát de nekem nem igazán tetszik ez a kép! Mert mit is ábrázol? Rengeteg, drága ruhákban és még drágább ékszerekben pompázó ember akik finomakat esznek, isznak míg a világ kb. egyharmada éhezik! Én azt látom, hogy egyeseknek a világ összes pénze nem elég az igényeik kielégítésére! Szép hely lehetne ez a világ ha ezek a "tudósok" végre valami olyan dolgot találnának ki ami az egész emberiség hasznára válna és persze ezt a még nem létező csodát nem akarnák majd arany áron értékesíteni és nem lehetne háborúzni vele!
Eladott Ország
Egyik említett országnak sincs helye a Nobel-Díj átadáson, ugyanúgy mint ahogy tavaly is tették. Mindhárom országban lábbal tiporják az emberi jogokat, a demokráciát, és a jogállamot még hírből sem ismerik és Ukrajna megtámadása...
jesz
elnézve a terített asztalokat, igencsak embertpróbáló feladat mindenkinek a hite, ételérzékenysége, diétája szerint tálalni úgy, hogy ne balhézzon a versenyző...

Aki(akik) ezt megoldják, azok igencsak magas-szinten értenek a vendéglátáshoz...ráadásul ez a fínom úri közönség minden bizonnyal finnyás is...

..lehet, hogy orosz krémtorta nem is szerepel a desszertek közt?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 19:43 ☻ Ezúttal is hiányzott az Egyesült Államok által idén másodszor megszervezett demokráciacsúcs meghívottjainak listájáról Törökország és Magyarország. A Biden-adminisztráció 121 ország vezetőit várta a március 28–30. közötti, személyes és virtuális eseményeket is magába foglaló tanácskozásra, amelyen a tekintélyuralmi rendszerek elleni küzdelemről, a korrupció elleni harcról és az emberi jogok támogatásáról volt szó. Azt hiszem ez mindent elmond a bűnöző , hazaáruló és politikai prosti román cigányról és bűnszervezetéről! Ukrajna a függetlenségéért harcol, hülye fidesz seggnyaló barom! Látod a csútigecid benne van a százba, akit nem hívtak meg!
csak úgy....
@Philip Marlowe: neked a putyin segge vagy az 0rbáné édesebb,te gondolkodásra képtelen seggnyaló elmebeteg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.