Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be.

Kormányt buktatna az ellenzék Ausztriában a 7,4 százalékos inflációért

Kép: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Bizalmatlansági indítványt terjeszt be az egész kormány ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SPÖ) – idézi a Euronews Andreas Babler SPÖ-elnök és Philip Kucher ügyvezető frakcióvezető bejelentését. Az indoklás szerint a konzervatív-zöld koalíció kudarcot vallott az infláció elleni küzdelemben, Babler egyenesen a "segítségnyújtás elmulasztásáról" beszél.

Ausztriában a lassan visszaeső infláció augusztusban ismét megemelkedett, 7-ről 7,4 százalékra, elsősorban az emelkedő üzemanyagköltségek miatt.

Magyarországon eközben 16,4 százalékos inflációról írt a Magyar Nemzeti Bank az augusztusra vonatkozó gyorsjelentésében. Hogy mennyire elszálltk az árak, azt az is mutatja, hogy az üzemanyag literje lassan 700 forint lesz.

Az Eurostat szerint az Európai Unióban átlagosan 5,9, az euróövezetben pedig 5,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak augusztusban. Az ausztriai inflációt 7,5 százalékra, a magyart 14,2 százalékra mérte az uniós statisztikai hivatal.

Forrás: Euronews

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez a normális.
Ezért hazudozik orbán, ezért mutogat másra, ezért ő az egyetlen, aki nem felel a a brutális orbáni-inflációért.
Pontosan tudja, és ezzel be is ismeri, hogy ő a felelős.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@KisTehen: Bocika! Vásárlóértékben az osztrák alapbérnek nálunk a töredéke a kötelező alapbér! Mint ahogy a nyugdíj, családi pótlék is! Amúgy pontosan imádott kormányod első perctől kezdve, hallani sem akart az euró bevezetéséről, amikor lehetett volna ! Néha mozduljon ki az istállóból és szembesüljön a nyers valósággal, ne a propaganda meséket hallgassa!
Yoda69
Nalunk az o-kurmany meg siman ellavirozik a 17%-os inflacioval, mert a sok 1-bites fideSS szavazo keptelen elfogadni, hogy at lettek baszva a palankon.
Juhász István
Költözzetek át MAGYARORSZÁGRA. Nálunk az utólsó, augusztui bevallott infláció 16% fölöt volt. Nálunk a NÉP, az csendben van, és tűr / egy darabig még... /, azután nem tudom mi fog történni.
Aki Én
@KisTehen: nem, ott a töredéke.
Ennyit értettél meg, ta agyhalott balfasz?
Jesszusom...
Nessy
@Maccska: A tények makacs dolgok Virág elvtárs!
evacica
Ez a különbség egy normális demokratikus ország és köztünk! Birka magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.