A hírt Daniel Hagari katonai szóvivő jelentette be csütörtök este.

Az izraeli hadsereg körülzárta Gáza városátGáza, Dawood NEMER / AFP

A Gázai övezetben a szárazföldi hadművelet hatodik napján, csütörtökön az iszlamista Hamász terrorszervezet előőrseit, főhadiszállásait, rakétakilövő állásait és infrastruktúráját támadták az izraeli katonák – tudatta az MTI.

A katonai szóvivő közölte, hogy az elmúlt órákban több mint százharminc palesztin fegyveres vesztette életét az övezetben.

Az izraeli erők katonai létesítményeket és rengeteg ott talált fegyvert semmisítettek meg. Vadászgépek és helikopterek a Hamász magas rangú harcosainak egyik parancsnokságát támadták, és egy hadihajóról aláaknázott épületeket és megfigyelőállomásokat lőttek.

A haditengerészet katonái és a harci repülőgépek a Hamász haditengerészeti erőinek célpontjait is támadták, köztük a terrortámadások tervezésére és kivitelezésére használt épületeket.

Joáv Galant védelmi miniszter helyzetértékelést tartott a különleges feladatokkal foglalkozó mérnöki egységnél, ahol a Hamász földalatti alagútrendszere felszámolásának lehetőségeiről beszélt.

Egyedülálló megoldásaink vannak, hogy elérjük az összes alagutat és a föld alatt megsemmisítsük őket: felkészültünk ennek megvalósítására. Minden helyre eljutunk. Nem vagyok biztos abban, hogy sok olyan hadsereg van a világban, mely rendelkezik ilyen képességgel. Gyakorlatozzanak, szervezkedjenek, készítsék elő a megfelelő felszerelést, hamarosan odaérünk!

– fogalmazott a védelmi miniszter.

Csütörtökön 102 humanitárius segélyt szállító teherautó lépett be a Gázai övezetbe a rafahi átkelőnél. A Palesztin Vörös Félhold értesülése szerint ezek közül 46 élelmiszert szállított, 11 vizet, 11 orvosi berendezéseket, és voltak köztük gyógyszerekkel, lepedőkkel, ruhákkal és különféle termékekkel megrakott járművek is. A háború kezdete óta 374 segélyszállító teherautó jutott el az övezetbe, de üzemanyagot eddig Izrael nem engedett bevinni.

Az északi, libanoni határnál csütörtök délután vadászgépekkel és helikopterekkel légicsapásokat mértek a Hezbollah célpontjaira, válaszul az onnan korábban indított lövésekre. Egy libanoni rakéta becsapódott a jórészt evakuált Kirját Smóne városban, tüzet okozott, két embert megsebesített.

A szárazföldi egységek tüzérségi és harckocsitűzzel is célba vették a Hezbollah katonai célpontjait, infrastrukturális létesítményeit és katonai parancsnokságát, a terrorizmus irányítására szolgáló infrastruktúráját, rakétakilövő állásait, fegyverraktárait és egységeit.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zenebohóc
Jézus elmegy a rómaiakhoz...
- Hoztam nektek parancsolatokat!
- Minek az nekünk? Mire jó az?
- Hát például: Ne ölj!
- Áááááááááááá! Meghibbantál? Mi abból élünk!
Tudomásul veszi, majd útrakél, s azaraboknál köt ki:
- Hoztam nektek parancsoaltokat!
- Mi akar az lenni?
- Hát például: Ne lopj!
- Ááááááááááááááá! Bolond vagy te! Mi abból élünk!
Továbbmegy szó nélkül, majd a zsidóknál köt ki:
- Hoztam nektek parancsolatokat!
- S mibe kerül az nekünk?
- Ingyen adom...
- Óóóóóóóóóó, akkor adjál mindjárt 10-et!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Maccska: Hát hogy most a zsidók a nácik - mondod! Ezért mondom ezek alapján hogy vérkomcsi vagy, mert amúgy normál fogalmak szerint zsebnácinak tartalak!
verőce21
@m73: 08:29) A lipsik az olyan agyalágyultak, mint te vagy...! :)
izéke
Magát az október 7-i támadást is sajátos megvilágításba helyezte Naszrallah, aki szerint nem a Hamász harcosai, hanem a megzavarodott és részeg izraeli katonák végeztek a civilekkel.
verőce21
@m73: liberális posztkommunisták selejtes ivadéka
Csak Norisz és senki más
Valami hasonló kéne nálunk a cigányoknak is!!! Egy járás, esetleg megye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.