Készen állnak a brit külügyminiszter szerint egy újabb támadásra a húszik ellen.

David Cameron a jemeni bombázásról: A brit kormánynak nem volt választása

David Cameron brit külügyminiszter. Kép: MTI/AP/pool/Reuters/Valdrin Xhemaj 

Újabb katonai fellépést helyezett kilátásba a jemeni húszi lázadók ellen David Cameron brit külügyminiszter. Cameron a The Sunday Telegraph című lapban úgy fogalmaz: Nagy-Britannia mindig a hajózás védelmére kel, és a jövőben is készen áll arra, hogy „a szavakat cselekvéssel támassza alá”.

Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók számos támadást intéztek a Vörös-tengeren közlekedő – szerintük Izrael felé tartó, vagy Izraelt védő – kereskedelmi és hadihajók ellen azóta, hogy Izrael hadműveleteket kezdett Gázában. A húszik vörös-tengeri támadásaira válaszul péntekre virradóra a brit és az amerikai fegyveres erők számos húszi katonai célpont ellen hajtottak végre légicsapásokat Jemenben. Az Egyesült Államok szombaton újabb támadásokat intézett húszi katonai létesítmények ellen.

Vasárnapi cikkében David Cameron felfedi, hogy az Egyesült Államok kérte Nagy-Britannia segítségét a katonai akcióhoz. Cameron szerint a brit kormánynak nem is volt más választása, mivel a húszik november 19. óta 26 támadást intéztek a Vörös-tengeren közlekedő hajók ellen, és egyetlen napon, január 9-én 21 drónnal és rakétával támadták a brit királyi haditengerészet Diamond nevű rombolóját, amely a térségben járőrözik.

David Cameron szerint képtelenség az a húszi állítás, hogy a támadások Izraellel és a gázai hadműveletekkel állnak összefüggésben, mivel a célba vett hajók világszerte számos célállomás felé tartottak.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Csizmás Kond: Hozzáteszem felsőbb engedéllyel!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Virág Árpád: ...és főleg hogy a világ legnagyobb kalóz flótájával rendelkeztek még a múlt században is
Virág Árpád
@Csizmás Kond: Hozzáteszem felsőbb engedéllyel!!!
Csizmás Kond
@Virág Árpád: ...királynői jóváhagyással...
Virág Árpád
@Csizmás Kond: 500 évre visszamenőleg!

I. Erzsébet

II. Erzsébet

...
Péter2
@simmering73: Helyes , hogy megvédik a tulajdonukat , akár hol is van a világban , evvel mutatva , hogy sehol nem érdemes civil kereskedelmi hajók ellen támadást indítani , sem kalózkodás , se politikai indíttatás céljából ,gondolom ezt nem maguk a húszik találták ki , hanem felbujtották őket , Irán és a háttérből a ruszkik , de így csak áldozatok ,ezt érték el , hogy jól szétlőtték a seggüket , meg fogják is ha folytatják , ami megdöbbentő , hogy erre a " kicsi " konfliktusra hány ország mekkora technikai arzenállal lépett oda ! Van bőven az usának szövetségese .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.