Csütörtök éjjel ismeretlen fegyveres támadók csaptak le a nigériai Kwara állam vezetőjére, Segun Aremu-ra és családjára – írta meg az Index.

Egyre nagyobb a baj: Nigéria egyik uralkodóját meggyilkolták, a feleségét pedig elrabolták

Fotó: Pixabay

A támadás során az uralkodó életét vesztette, míg feleségét és további négy személyt elraboltak. A hatóságok még nem tudják azonosítani az elkövetőket, de hajtóvadászatot indítottak ellenük.

A támadás hátterében egyelőre nem tisztázott a motiváció, de feltehetően a támadók váltságdíjat követelnek majd a túszokért.

Nigériában egyre gyakoribb az emberrablás, nemrégiben öt iskolást és négy tanárt vittek el Ekiti államból, és 100 millió naira (40 millió forint) váltságdíjat követeltek a szabadon bocsátásukért.

Szerdán egy magas rangú kormányzati tisztviselőt raboltak el, és múlt hónapban hat lánytestvért, akik közül az egyiket életét vesztette, mert késett a követelt váltságdíj kifizetése.

Az Index szerint Abdul Rahman Abdul Razaq kormányzó megígérte, hogy a hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek a felelősök elfogásáért. Az emberrablások súlyos problémává váltak Nigériában, a fegyveres bandák főként az utazókat és diákokat célozzák meg.

Forrás: Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...az utóbbi időben azt jelenti, amióta ukrajnából kapják a fegyvereket ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.