A párizsi törvényhozás felső házának tagjaival osztotta meg gondolatait Gabriel Attal francia miniszterelnök. Elmondása szerint francia katonákat nem küldenének a frontra Ukrajnában, feladatköreikből következően mégsem zárható ki, hogy fegyveres konfliktusba kerüljenek a későbbiekben az oroszokkal.

A párizsi törvényhozás felső házának tagjaival osztotta meg gondolatait Gabriel Attal francia miniszterelnök. Elmondása szerint francia katonákat nem küldenének a frontra Ukrajnában, feladatköreikből következően mégsem zárható ki, hogy fegyveres konfliktusba kerüljenek a későbbiekben az oroszokkal.

A kormányfő részletesen kifejtette a szenátus tagjainak, hogy milyen feladatokat látnának el a későbbiekben Ukrajnába vezényelt francia katonák – számolt be a Portfolio.

Párizs továbbra is kitart francia katonák Ukrajnába küldése mellett

A francia idegenlégió felvonulása     Fotó: EMMANUEL DUNAND / AFP

A fronton nem kerülnének bevetésre, csupán támogató feladatokat látnának el. Ukrán katonák kiképzésében, határvédelmi feladatok ellátásában segédkeznének, illetve légvédelmi támogatást is nyújthatnának a tervek szerint.

Határvédelemben való részvétel, illetve légvédelmi támogatás nyújtása esetén ugyanakkor nem zárható ki a fegyveres konfrontáció orosz alakulatokkal.

Támogatói feladatokat jelenleg is látnak el a háború sújtotta Ukrajnában amerikai és brit katonák a háttérbe húzódva, kerülve a nyílt konfrontációt a támadó erőkkel.

A NATO-tagállamok döntő többsége ugyanakkor élesen elhatárolódik a néhány nappal ezelőtt először Emmanuel Macron francia köztársasági elnök által felvetett elképzeléstől, tartva országaik háborúba sodródásától. Olaf Scholz német szövetségi kancellár kizárta, hogy német katonákat küldjenek Ukrajnába.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pegero
Nem egészen világos!
Gabriel Attal francia miniszterelnök azt mondja, "francia katonákat nem küldenének a frontra Ukrajnában, mégsem zárható ki, hogy fegyveres konfliktusba kerüljenek a későbbiekben az oroszokkal." Netán arra gondolt a francia miniszterelnök, hogy egyből lerohanják Oroszországot?
Sakk Matt
@Kapanyél: Eltelt pár év azóta :) Hangyányit fejlődött a világ igen sok területen.
Kapanyél
@Sakk Matt: A többin meg visszafejlődött! A technológia fejlődésével az emberiesség egyenes arányban változott, de az alap mozgató rogó változatlan maradt! Pénz, hatalom, kapzsiság!
jáger laszló
Ami Napóieonnak nem sikerült az Macronnak sem fog!!
Kár a gőzért és a francia éltekért!!
Borogyinói effektus +jelent
csak ennyi
barátilag
J.L.
polgarb
@Pegero: Nem hallottál a légióról?
Pegero
@polgarb: De hallottam!
Sőt arról is hallottam, hogy a francia idegenlégiónak semmi köze a NATO-hoz!
Macron nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy az idegenlégió fogja kizavarni az oroszokat Ukrajnából .
kereső
"Határvédelmi feladatok"- konkrétan a fehér orosz/belarus/ határt emlitte, amely irányból 2022 február 24.-én az orosz invázió megindult az ukrán főváros/Kijev/ ellen, azaz a belorus állam az oroszok felvonulási területe, megfejelve immár atomtöltekkel is. Arrafelé nem zárt a határ- és abból az irányból támadható Lengyelország, Magyarország, Szlovákia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.