Jogerős ítélet alapján a Maros megyei ítélőtábla 28 év börtönbüntetést szabott ki K. Sz.-re, aki a dévai Szent Ferenc Alapítvány korábbi munkatársa volt. Az ügyészek szerint tíz éven keresztül rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket két Hargita megyei bentlakó otthonban.

A 36 éves elkövetőt a vádpontok többségében bűnösnek találták, és a szabadságvesztés mellett köteles lesz kifizetni az alapfokon kiszabott 790 ezer lejes kártérítést a sértettek részére

Jogerős ítélet: bűnös!

Illusztráció: Pixabay

Még tavaly, június 29-én a csíkszeredai bíróság alapfokon harminc év börtönbüntetésre ítélte a Böjte Csaba szerzetes által működtetett Szent Ferenc Alapítvány volt nevelőjét. A vádlottra 24 bűncselekmény –miatt együttesen 87 év és hat hónap börtönbüntetést szabtak ki, ám a bíróság halmazati büntetésként ítélte 30 évre, és 790 ezer lej kártérítés kifizetésére kötelezte. 15 fiú vallott akkor ellene.

Az alapfokú ítélet ellen a csíkszeredai ügyészég és a vádlott is fellebbezett. A bíróság négyszer halasztotta el a tárgyalást, végül pénteken hozott jogerős ítéletet az ügyben.

Három vádpontban felmentették K. Sz.-t, a többiben vétkesnek találták, így 54 év börtönt szabtak ki rá. Az ítélőtábla végül halmazati büntetésként 28 év börtönre ítélte, és a 790 ezer lejes kártérítésről hozott alapfokú döntést is fenntartotta.

Forrás: https://transtelex.ro/kozelet/2023/05/13/jogeros-28-ev-bortonre-iteltek-bojte-atya-otthonainak-gyermekbantalmazo-nevelojet?fbclid=IwAR3COyni7lYZXEa5BTEiOaVNbjySwlVg1RrGrvGMF65m_gbOMlXQXKajdaQ&mibextid=xfxF2i

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
De ügye böjte nem tudott a dologról, ő ártatlan mint a többi pedofil simogató.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no pedofidesz...most nem követitek az " erdélyi " példát...?... " 28 év börtönbüntetést szabott ki K. Sz.-re,"..nálunk meg kegyelem a fidesz volt alelnökétől...!
Yeromos
De ügye böjte nem tudott a dologról, ő ártatlan mint a többi pedofil simogató.
szaboria1
Azért ez is érdekes, hogy a Böjte neve megint elő került.
teuton
Magyar allampolgarsagot kapott mar? Ha nem, gyorsan adni neki es diplomaciai autoval/repülövel kimenekiteni!!! Ö a tipikus fitymaszos!!!
Kapanyél
Korrekt! Nem lennék a kaptárban a helyében!
Menőmanó
Romániában 28 év jár ugyanazért amiért itt csak 8.
Ráadásul a Böjte gatya ugyanolyan pedofil védelmező bűntárs mint Kónya Endre, csak az előbbi becsület rendet kapott érte a Gecitől, a románok meg simán futni hagyták. Érthetetlen dolgok ezek egy normális ember számára.
Havanagi
Böjte Csaba és az ő galádságai,amiért szintén kitüntették,mint K.Endrét és az aljas főnökét.Ez a szokás a fidesz kormánynál.Minél aljasabb valaki,annál nagyobb állami elismerést kap.Mi ez ,ha nem hálózat?!
Pusztai
Ez mi?

Tizenegy év alatt 50 millió dollárt kaszált Böjte alapítványa a gyerekeken
nepszava.us/tizenegy-ev-alatt-50-millio-dollart-kaszalt-bojte-alapitvanya-a-gyerekeken/

"Ehhez képest a szemtanúk, önkéntesek beszámolója szerint Böjte gyermekotthonai úgy néznek ki, úgy működnek, mint a dickensi árvaházak: szegények, mint a templom egere. Az alapítvány dúsgazdag, az általa fenntartott gyermekotthonok…"

Ehhez képest a rohattqrvnyád
Pusztai
@Pusztai: ism:

Tizenegy év alatt 50 millió dollárt kaszált Böjte alapítványa a gyerekeken

Ehhez képest a rohattqrvnyád

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.