A sakkvilágbajnok túl sok borsot tört Putyin orra alá.

Az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring) felvette csütörtökön a terroristák és szélsőségesek általa vezetett listájára Garri Kaszparov sakkvilágbajnokot – tudta meg az MTI.

Putyinnál elgurult a gyógyszer! Terroristának nyilvánították Garri Kaszparovot

Garri Kaszparov több tüntetést szervezett már Putyin ellen, Oroszországban most hivatalosan terrorista/MTI/EPA/SERGEI CHIRIKOV

A 61. évében járó, emigrációban élő volt szovjet és orosz sakkozót egy moszkvai bíróság 30 ezer rubel (mintegy 120 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte a külföldi ügynökökről szóló törvény be nem tartása miatt. Az ellene szóló jegyzőkönyv szerint Kaszparov elmulasztotta feltüntetni, hogy ilyen jellegű tevékenységet folytat.

Egy hónappal ezelőtt ugyanez a bíróság 40 ezer rubelre bírságolta őt meg, amiért külföldi ügynökként való megjelölés nélkül terjesztett anyagokat az interneten. Miután Kaszparov sportkarrierje befejezése után politikai pályára lépett, az orosz minisztérium tavaly májusban felvette őt a külföldi ügynökök nyilvántartásába.

Kaszparov híres orosz ellenzéki, számtalanszor kinyilvánította már Putyinnal szembeni nézeteit. Többször tüntetést szervezett és letartóztatták.

A politikus 2013-ban hagyta el Oroszországot. A Rigában szerkesztett ellenzéki Meduza hírportál szerint a Litvániában élő Kaszparov 2016-ban Ivan Tyutrinnal, az orosz Szolidaritás mozgalom korábbi ügyvezető igazgatójával közösen megalapította a Szabad Oroszország Fórumot. A szervezet az ukrajnai háború kitörése óta háborúellenes konferenciákat tart, az orosz parlamenten kívüli ellenzék képviselőinek részvételével.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Géza: ezt te mondod, itt magyarországon, román cigány..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Géza: szeretnél ilyan putriban lakni,mocsári ork..!
Géza
@Pálinkás Pál: Nem szeretnék ilyen parasztok között élni.
Pálinkás Pál
@Géza: haha...te román mocsárlakó..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.