A svéd biztonsági szolgálat (Sapo) csütörtökön közölte, hogy négy embert tartóztatott le Stockholmban terrorcselekmények előkészítése miatt, ami a hivatal szerint "erőszakos iszlamista szélsőségességhez" köthető.

A Sapo bejelentése szerint a négy személyt a rendőrséggel együttműködve egy Stockholm térségében végrehajtott művelet során vették őrizetbe – az AFPTerrorista bűncselekmények előkészítésével és súlyos, fegyverrel elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítjákőket – áll a Sapo közleményében.

Újabb terrorakcióra készültek az iszlamisták! Stockholmban készültek merényletre, elkapták őket

A kép illusztráció. Fotó: AFP

Az akció során több helyszínen is házkutatást tartottak. Az ügy erőszakos iszlamista szélsőségességgel kapcsolatos – folytatta a Sapo, hozzátéve, hogy a szervezett bűnözéssel is kapcsolatban álltak az őrizetbe vett személyek - írja a Barrons.com

A svéd ügyészség külön közleményben erősítette meg a letartóztatásokat. Közölték továbbá, hogy a nyomozást a biztonsági egység egyik ügyésze vezeti.

Az Expressen című svéd lap szerint a helyi lakosok arról számoltak be, hogy több hangos csattanást hallottak, amikor a rendőrség megrohamozta Stockholm egyik déli külvárosának épületeit.

Az újság szerint a rendőrség Nemzeti Különítménye valószínűleg sokkgránátokat használt, amikor behatolt egy iszlám szervezet épületébe Tyreso külvárosában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Szerintem van annyi sziget fenn Északon rakják ki őket ruhátlanul és kaja nélkül!Talán változik a világról alkotott nézete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.