Ukrajnának le kell mondania a mezőgazdaságáról, ha csatlakozni akar az Európai Unióhoz – véli egy lengyel EP-képviselő. Andrzej Halicki szerint Kijevnek áldozatokat kell hoznia, ahogy azt minden tagállam megtette az integráció érdekében. Egy ukrán közgazdász szerint a lengyelek mondjanak le a gabonáról, és kezdjenek inkább virágot és marihuánát termelni. Az Európai Unió tagállamainak el kell fogadniuk, hogy túl kicsik a versenyképes gabonatermeléshez – jelentette ki Alex Lissitsa ukrán közgazdász. Szerinte Ukrajnát korlátozások nélkül, szabad piaci alapon kell felvenni az unióba és a többi országnak keresnie kell más elfoglaltságot a mezőgazdaság helyett.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
"Az Európai Unió tagállamainak el kell fogadniuk, hogy túl kicsik a versenyképes gabonatermeléshez – jelentette ki Alex Lissitsa ukrán közgazdász. Szerinte Ukrajnát korlátozások nélkül, szabad piaci alapon kell felvenni az unióba és a többi országnak keresnie kell más elfoglaltságot a mezőgazdaság helyett."
rücsü41
Az olcsó tömeg árú, az ukrán gabona csak problémát okoz még az EU-ban is.Az EU is úgy gondolja, hogy az olcsó élelmiszer az nem segíti az EU közösségét, inkább gátolja az együttműködést, mert mint kiderült nem csak az emberek az államok is a piacról élnek, és azt szeretik ha jól megfizetik az áruk ellenértékét.Nekik nem kell az olcsó gabona olyan helyről ahol a világ egyik legnagyobb gabona termő helye van, és ahonnan ellátnak nagyon sok államot hogy legyen kenyerük az embereknek.Sem az EU-nak, sem nekünk nem kell ez a gabona, zavarja a magas áron értékesíthető gabonák eladását, tehát a hasznot.
KisTehen
@rücsü41: az eu-ban termelt élelmiszerekre súlyos jogszabályok követelik meg a minőséget ... nem használhatnak akármilyen vegyszert, vetőmagot, ... de ezek mind nem vonatkoznak ukrajnára ... emiatt tud olcsó lenni ...

ez igazságtalanság ... mindenki látja ... a libsik mégis rákényszerítik az emberekre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.