A hősi halál olcsóbb, mint a válóper. Oroszországhoz hasonlóan Ukrajnában is a családi problémák hidegvérű megoldásává vált a hadkötelezettség. A mozgósítást elkerülni igyekvőket leggyakrabban saját rokonaik, leginkább a feleségek jelentik fel. 

A mozgósítást elkerülni igyekvőket leggyakrabban saját rokonaik, leginkább a feleségek szokták feljelenteni, így oldva meg a családi konfliktusokat – mondták el az ukrán Hromadske hírportálnak a hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói. Ez tovább rontja a hadsereg megítélését, melyre Ukrajnában egyre többen büntetőtestületként tekintenek.

Tényleg ezt az Ukrajnát kell támogatni? Feleségeik, rokonaik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

Fotó: UNHCR

A toborzók szerint a problémáért elsősorban maguk a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani felmentéseiket, nem teljesítik az ehhez szükséges követelményeket vagy megpróbálnak elmenekülni a hadsereg dolgozói elől.

A sorkatonaságra kötelezettek körének kibővítése óta egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az irodákba, főleg az érintett feleségektől vagy más rokonoktól, hogy feljelentsék bujkáló családtagjaikat.

"Felvesszük a telefont, és egy nő pontosan elmondja nekünk, hol találjuk a férjét, majd kéri, minél előbb kapjuk el. Rengetegen vannak, akik minket használnak fel családi gondjaik orvoslására, vagy épp a bosszúállásra"

– nyilatkozta Katerina Hubrij, a Vinnicjai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja, aki szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hadseregre rengetegen „büntetőtestületként” tekintenek, ami a morálnak is árt a háborúban álló Ukrajna esetében.

A hadkiegészítő szerint a lakosság növekvő ellenszenvének oka a megfelelő kommunikáció hiánya: „mindenki tisztában van azzal, hogy szükség van emberekre a frontvonalon, de sokan nem hajlandók teljesíteni a hazájukkal szemben fennálló kötelességüket” – jelentette ki.

Ez a rosszindulat a munkahelyeken is érezteti a hatását: sok esetben a harcokból frissen visszatérő munkatársakon csapódik le, akik a köszönet helyett átkokat és gyűlöletet kapnak a szolgálatukért – írja a vg.hu

Forrás: vg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Úgy tudom, hogy a mi kedves orosz barátaink végeredményben támadó jellegű háborút vívnak a megtámadott Ukrajna ellen. Vagy mégsem?!?!?!
Ha ez így van, akkor egy állam polgárának kötelessége a hazája védelme. Azt, aki ezt nem teszi, szimpla katonaszökevény! Vajon az ezt támogatók, ha mi is hasonló helyzetben lennénk, szintén így védenék a hazánkat?
Az, hogy a család jelenti fel őket, az éppen a családra (is) vet rossz fényt, de a pucolás akkor is tény! A NATO (köpködje bár a jobboldal), megtámadásunk esetén éppen helyettük lenne a fronton! Mialatt a mi, hasonló ""honvédeink"", külföldön furikáznának a terepjáróikkal! Miként az ukrán prolik teszik ugyanezt, szemmelláthatóan! Mert, érdekes módon, nem lepukkant Zsigulik járnak ukrán rendszámmal!
Sakk Matt
@namihami: Ha te akarsz harcolni politikusok vitájából kirobbantott háborúban, akkor nosza! Én biztosan lelépek mielőbb, ha arra kerülne sor, hogy behívjanak.
Menjen a frontra Tiborcz, Szíjjártó és a többi NER geci!
csak úgy....
az 0rbánista vg.hu hazugságainak eredetileg csak az origo olvasók dölnek be! :)
KisTehen
@namihami: ezek elavult ósdi nézetek ... már nem kötelező

"Már nem kell élned meg halnod a hazáért"
propeller.hu/itthon/4001792-mar-nem-kell-elned-meg-halnod-hazaert-legalabbis
rücsü41
Ennek a cikknek az írójának elment az esze!Azt gondolja hogy az ukrán családok azért sem érdemlik meg a magyarok támogatását mert a számok azt igazolják, hogy nagyon sok ukrán feleség válni akar a férjétől, és ők segítik a vezetőket abban hogy minél több férfit vigyenek katonának.Azt is lehetne érten a cikkből, ha kevesebb lenne a válás az ukránok között akkor megérdemelnék a magyarok segítségét!De így, semmi esélyük...
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Gyagyás a retkes lábú, háborúpárti román-cigány kurva anyád.
(dióhéjban)
jáger laszló
1 kis paradoxon
Akkor éljenek az ukrán halottak
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
@Philip Marlowe: Nincs az eltévedve, gyagyás ! Legyenek békepártiak orbánék az oroszok szájában ! Az már valami ! Ne itt békéskedjenek, repcsin Amerikába, vagy Brazíliába, vagy simogatva a pocakot ...
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Gyagyás a retkes lábú, háborúpárti román-cigány kurva anyád.
csak úgy....
@Sakk Matt: szereztél egy hódolót, akinek föltételezhetöleg a redvás @Őrnagy: a legközelebbi hozzátartozója,- miután kivonultak a szovjet csapatok!
ezt a @Philip Marlowe: ot egy orosz bábuska vesztette el, állítólag szándékosan,mert már akkoriban látszott a kölkön,hogy ütödött,- mit kezdtek volna vele az ural mögött..
Lepényleső
...vélhetően az ilyen esetek nem elévülő tettek következményei,s tragédia így is,úgy is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.