Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy tárgyalások folynak arról: több nukleáris fegyvert helyezzenek készenlétbe. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök intézett többször nukleáris fenyegetést, de fegyvereket azóta sem vetett be.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai invázió kezdete óta többször is nukleáris fenyegetést intézett Ukrajna és Nyugat ellen. Ezek azóta sem váltak valóra, Oroszország azóta sem vetett be nukleáris fegyvereket az Ukrajna ellen vívott háborúban.

Küszöbön a háború? – Nukleáris fegyverek készenlétbe helyezéséről tárgyalna Jens Stoltenberg, NATO-főtitkár

A NATO-főtitkára, Jens Stoltenberg a nukleáris fegyverek készenlétbe helyezéséről tárgyalna/Fotó: képünk illusztráció/ 123.rf.com

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azt kérte a tagországoktól, hogy a nukleáris agresszióval szembeni elrettentő példaként mutassák be a nukleáris átláthatóságot – írja az economx.hu a a Kyiv Independent alapján.

Stoltenberg a Telegraphnak adott interjújában leszögezte, hogy a NATO célja egy atomfegyverek nélküli világ, ám amíg azok léteznek, addig a NATO nukleáris szövetség marad.

„egy olyan világ, ahol Oroszország, Kína és Észak-Korea rendelkezik atomfegyverekkel, a NATO pedig nem, sokkal veszélyesebb.”

- szögezte le a főtitkár.

Ezek a mondatok egybevágnak Pranay Vaddi, a Fehér Ház fegyverzetellenőrzésért felelős vezető igazgatójának múlt heti kijelentésével. Vaddi azt mondta: az Egyesült Államoknak növelnie kell a stratégiai nukleáris fegyvereinek telepítését a Kína és Oroszország jelentette fenyegetések közepette.

Úgy fogalmazott: ha nem történik változás, akkor a következő években az Egyesült Államok elérheti azt a pontot, amikor növelni kell a jelenlegi bevetett létszámhoz képest.

Stoltenberg legutóbb arra is figyelmeztetett, hogy Kína is fenyegetést jelent, ugyanis tovább fejleszti nukleáris fegyverarzenálját.

A főtitkár úgy véli, a NATO olyasmivel nézhet szembe, amire korábban még nem volt példa, vagyis két olyan potenciális ellenféllel, amelynek nukleáris ereje van. Úgy tudja, Kína a becslések szerint 2030-ra akár ezer nukleáris robbanófejjel is rendelkezhet.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Horizont: dolgozok ... én fizetem a nyugdíjadat ... nyanya b+
Őrnagy
@KisTehen: Ez nagyfokú felelőtlenség részedről, egy Sorosbérköcsög libkány nyugdíjának a fizetése! Fizesse az, akit szolgál, a Gyuri bácsi!
Horizont
@KisTehen: @Őrnagy: Ti ketten akkora barmok vagytok, hogy na.
Nem kell az én nyugdíjamat fizetnetek köcsögök megdolgoztam én azért.
Úgyhogy kussolhattok szarháziak. Anyátokat üdvözlöm, valamit jól elcseszett veletek kapcsolatban. Megőrülnék ha ilyen szar fiaim lennének.
Szegény Dzsoni és Árnika
Azért nem lesz világméretű atomháború, mert akkor nem lenne Armageddon. Isten nem engedi!
Egyébként is akkor jön el vég, amikor a politikusok széles vigyorral és a szájszélükön lecsorgó nyállal kihirdetik a konfliktus elmúltával, hogy "béke és biztonság".

Szóval amitől az emberek félnek, én attól nem. Én attól félek, hogy Géza megint lájkol engem - sokszor sokféleképpen -, amit én nem szeretnék.. nem lájkolok!
Őrnagy
@KisTehen: Hatalmas szerencsénk van, hogy nem egy ilyen
@Horizont: Vén Gyagyás Sorosbérköcsög Nyany az anyánk!
Nem lenne jól, nehezen viselném. Így elég ha kirühögjük!
Horizont
@Őrnagy: Kussolj barom. Nem vagy vitapartner senkinek annyira gyenge vagy mint a másnapos lószar a fűben. Semmire nem vagy méltó a tehén haveroddal együtt. Neked is fizetnek mint neki? Sorosfóbiás agyatlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.