Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Reneszánsz súlyos vereséget szenvedett a vasárnapi európai parlamenti választásokon, míg a Marine Le Pen által fémjelzett Nemzeti Tömörülés egyértelmű győzelmet aratott. A bukás után Macron új választásokat ír ki.

Emmanuel Macron csúfos bukása után új választásokat ír ki és bejelentette a Nemzetgyűlés feloszlatását

Fotó: Facebook/Emmanuel Macron

Emmanuel Macron bejelentette a Nemzetgyűlés feloszlatását és új választásokat ír ki június 30-ra és július 7-re – közölte a Magyar Hírlap.

Ahogy Macron fogalmazott:

Ez nem jó eredmény az Európát védő pártok számára. A szélsőjobboldali pártok az egész kontinensen erősödnek. Franciaországban képviselőik elérték a leadott szavazatok 40 százalékát.

Szerinte ezek a ”pártok ellenzik határaink közös védelmét, a gazdáink támogatását, Ukrajna támogatását, és ez veszélyezteti helyünket Európában és a világban.”

Mindez nem érinti Macron elnökségét, ő hivatalban marad, de az a politikai kurzus, ami összeforrott a nevével, egyértelműen megbukott.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
macron bátor ,ezt már egyszer meglépte ...,kíváncsi lennék,hogy a gyáva dagi mit reagálna ebben a szituban?
csak úgy....
@FLETÓ: igen, ende a dagitoknak ! ezek a jobboldali pártok már azóta ismerik a górétokat mikor még töményen libsi volt és ott lógott a soros seggén...,ahonnan a putyin popsijára és a türk tanácsra ,kínára helyezte át a nyalafinta nyelvét...,akikböl nem akar európa!
Namely
@csak úgy...: ha nem kér belőlük Európa, akkor miért kereskedik mindhárommal? Ja, mert hülye majom vagy :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.