A H&M, a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedője, csütörtökön módosította az éves nyereségcéljait a vártnál gyengébb negyedéves teljesítmény és a júniusi eladások várható csökkenése miatt. Ennek eredményeképpen a cég részvényei közel 14%-kal estek.

Az elmúlt egy-két évben a H&M a nyereségesség növelését helyezte előtérbe az eladási volumenekkel szemben, hogy elérje a 10%-os működési marzs (üzleti hatékonyság) célját, amit még idén remél teljesíteni.

Elszipkázza a vevőket a Primark? – Óriási bajban a H&M

Fotó: 123rf.com

Azonban ez a piaci részesedés rovására ment, és márciusban a svéd kiskereskedő bejelentette, hogy a verseny fenntartása érdekében az eladások növelésére helyezi a hangsúlyt.

Csütörtökön a H&M arról tájékoztatott, hogy a külső tényezők – például az anyagköltségek és a devizaárfolyam-ingadozások – nehezítik a 10%-os marzs elérést az idei évben, és az eladások növelésére van szükségük a cél eléréséhez.

Daniel Erver vezérigazgató a Reutersnek elmondta, hogy létfontosságú az eladások növekedése az év hátralévő két negyedévében.

Ha a harmadik negyedévben gyenge lesz az értékesítés, nagyon nehéz lesz elérni a célt

- mondta egy interjúban.

A H&M, amely honlapján már 9,99 dollárért kínál nyári ruhákat és 19,99 dollárért kezdődő áron farmernadrágokat, az eladások növelését tervezi azzal, hogy az év második felében több kedvezményt kínál – mondta Erver az elemzőknek egy telefonos megbeszélésen.

Némileg magasabb árcsökkentéseket tervezünk, mert úgy látjuk, hogy aktivizálni kell a vásárlókat

- mondta.

"Szeretnénk, hogy az emberek ismét lelkesedjenek a H&M-ért... így a kedvezmények az egyik út, de természetesen izgalmas kollekciók, élmények és események létrehozása is egy másik" – tette hozzá.

Forrás: reuters.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Mind a kettő ugyanazt a rabszolgák által gyártott dömpingszemetet árulja, amit unalmas, egy kaptafára készült, politikai üzenetekkel teletűzdelt "reklámokban" hirdet. Alacsony árak, környezetszennyezés, agymosás, hitvány minőség.
Egyiknek sem vagyok sem részvényese, sem vásárlója, így tőlem tönkremehet mind a két szemétárus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.