Általában nem kelt komoly visszhangot, ha egy ország átveszi az EU soros elnöki tisztségét. Ahogy a belga kormányfő jelezte, szó sincs semmiféle konkrét hatalomról: az épp aktuális soros elnöknek kell lebonyolítania a miniszteri szintű üléseket. Ráadásul a hétfőtől kezdődő magyar elnökség fél éve nem is hat hónapot jelent, hiszen az érdemi munka csak szeptemberben kezdődik, méghozzá egy átmeneti időszakban: november előtt aligha jön létre az új Európai Bizottság. A soros elnöknek minden tekintetben meg van kötve a keze, az elnökség prioritásait meghatározhatja ugyan, de a döntéshozatal menetrendjét nem. 2007 óta három ország közös „tizennyolc hónapos programot” dolgoz ki, hogy a váltások ellenére is biztosított legyen a folytonosság. A soros elnök nem uralkodik, hanem szolgál.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Szolgálat? Na ez nem Orbán szakterülete...
RonaGyuri
A soros elnök nem uralkodik, hanem szolgál?
Ezt Orbán egy kicsit másképp gondolja: soros elnökséggel erősíti uralkodási vágyát, és ez arra szolgál, hogy ő élvezze! =))
Dr. Proktor
Szolgálat? Na ez nem Orbán szakterülete...
RonaGyuri
Az szolgálat-rúl

ha másképp is gondúja, de valamiféle szolgálat róla is elképzelhető, sőt …

A derék államfőnk, tudjátok a köztársaság nélküli KE-nk „Magyarország kész Európa és az Európai Unió polgárainak felelősségteljes képviseletére és szolgálatára” mondta kapcsán többen elgondolkodtunk azon a tényen, hogy népünk szemefénye a daliás félistenünk miképp képzelheti a szolgálatot.
De itt van a Párt központi napilapja, amely segít értelmezni azt, amit Orbán Viktor összezagyvált az M1-nek adott exkluzív interjúban.
Kiemelik, hogy: „A béke lesz a magyar uniós elnökség középpontja”!
Hogy milyen béke azzal kapcsolatban senkinek sem lehetnek kétségei: a Putyin féle béke-diktátum szolgálata! =))
Dr. Proktor
@RonaGyuri: Ilyen mezben BEK győztes lesz a Fradi, semmi kétség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.