Az ukrán főügyészség vizsgálatot indított egy orosz háborús bűncselekmény, két fogságba esett ukrán katona agyonlövése ügyében – közölte szerdán Andrij Kosztyin, a hivatal vezetője az X közösségi oldalon.

Orosz-ukrán háború: Hadifoglyokat végeztek ki – Vizsgálat indul

Fotó: 123rf.com

A nyomozás szerint az eset 2024 júniusában történt a Zaporizzsja megyei Robotine falu közelében. Kosztyin bejelentésével egy időben szerdán a közösségi oldalakra is kikerült az a videófelvétel, amely a főügyész szerint bizonyítja a hadifoglyok megölését.

A felvétel hitelességét független források nem erősítették meg.

Az ügyészség a háborúra vonatkozó nemzetközi törvények és szokások megsértése miatt indított büntetőeljárást, amelyet szándékos emberöléssel párosítottak.

A főügyész szerint a felvételen jól látszik, hogy az ukrán katonák megadták magukat, és nem tanúsítottak ellenállást, de "a megszállók cinikusan lelőtték a fegyvertelen embereket". Oroszország egyelőre nem kommentálta a hírt.

Jurij Belouszov, az ukrán főügyészi hivatal osztályvezetője februárban azt közölte, hogy 19 büntetőeljárás folyik 45 ukrán hadifogoly megölése miatt.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Valójában az ukránok végezték ki saját magukat,hogy besározzák a hős oroszok hírnevét,meg amúgyis,ez nem háború hanem különleges katonai művelet...itt és most más szabályok vannak,vagyis nincsenek
jáger laszló
Ha igaz, akkor gyalázatos 1 eset!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Itthon is "háború"dúl a geci fejiben(az üres telken) ennek látja kárát a jövő nemzedéke!A maiak még valahogy elúszkálnak a nemzethy szarban,aztán a fos lesz az is,mert a sűrűjét a keleti barátaik megetetik velük!
viccesvigságok
indiaiakról is szólt a fáme vendégunkások voltak ott aztán bésorozták őket és ki a frontra? ja igy is lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.