Oroszország nagyra értékeli Orbán Viktor irányvonalát, amelynek célja Oroszország és Ukrajna álláspontjának összevetése – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Rosszija 1 tévécsatornának a magyar miniszterelnöknek a Kremlben pénteken Vlagyimir Putyin elnökkel tartott találkozójáról.

Oroszország "nagyra értékeli" Orbán Viktort

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök kezet fog tárgyalásuk előtt Moszkvában 2024. július 5-én – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Teljesen egyértelműen nagyra lehet értékelni Orbánnak ezt a szilárd, világos és következetes irányvonalát, amely azt célozza, hogy megpróbálja összevetni a két fél álláspontját

- mondta Peszkov.

Elmondta, hogy a pénteki moszkvai találkozót a magyar miniszterelnök kezdeményezte szerdán.

Orbán Viktor kedden Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tárgyalt az ukrajnai rendezés kilátásairól.

Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója ugyancsak a Rosszija 1 televíziónak azt mondta, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin "jól ismeri egymást", és ezért a Kremlben pénteken "őszinte megbeszélést folytatott minden éles kérdésről", elsősorban az ukrán válsággal kapcsolatban, és érintették a kétoldalú kapcsolatokat is. A tárgyalások légkörét jónak minősítette.

Usakov szerint az orosz fél Orbán Viktor jogkörét a moszkvai útja során magyar miniszterelnökként értelmezi, "de senki nem vonta meg tőle az EU-tanács elnöki jogkörét".

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@kereső: Orbán azt hiszi, itthon van! Rendelti kormányzás, 135 droid megszavaz bármit, amire utasítja O,V, és K.M.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@kereső: a hazaáruló te vagy ... aki hátat fordítasz a hazádnak
Feller_Peti
@izéke: Meging böfög a balos álszent szekta. Meg is értem őket, hiszen veszélybe került a háborúzásból, vérontásukból, káoszteremtésből származó milliárdos üzletük. Libernyák woke idióták.
mackoka46
Putyi megdicsérte orbáncot, kitűnő diktátor, sikeres sikkasztó.
csak úgy....
@KisTehen: anyád, ki neked a súlyos elmebéli hiányosságaid ellenére megkegyelmezett ! :)
csak úgy....
@KisTehen: arról kicsit mesélhetnél,hogy miért és hogyan,mennyiért szerelmesedtél bele egy hazudós dagadt tolvajba! :) - te hazaáruló !
kereső
@simmering73: 18:47 Balázs proff. is csak mindig orbán szemszögéből "értékel", de hogy ez milyen mélyen megalázza az országot, milyen becstelen képet alakit ki az ország lakóiról, azzal senki nem törődik, ez mindig valahogy kimarad az "értékelésekből". Balázs proff. és a többiek mind nem szégyenkeznek orbán és az egész kormány miatt , magyarként? Hááááááát'(sic), ez ölég nagy baj, hogy úgy mondjam, még egy szégyen az "értelmiségre", irástudókra nézve.
(bocsi, de már nagyon unom, hogy mindig csak "orbán"...és velünk mi lesz??)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.