A montenegrói rendőrség megerősítette Milo Djukanovic volt montenegrói köztársasági elnök védelmét, a belügyi tárca ugyanakkor közölte, egyelőre nem erősítették meg azokat a médiában megjelent híreszteléseket, amelyek szerint merényletet terveznek a politikus ellen, az ellenőrzés és a külföldi hírszerző ügynökségekkel történő egyeztetés még folyik.

Újabb politikus ellen terveztek merényletetFotó: Pixabay

A montenerói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint szombaton röppent fel a hír, amely szerint Milo Djukanovic tájékoztatta az illetékes hatóságokat, hogy egy külföldi bűnszervezet merényletet tervez ellene. A montenegrói rendőrség több közleményt is kiadott az ügyben, ezek mindegyikében az szerepel, hogy még nem erősítették meg, hogy valóban lenne ilyen terv, őket ilyenről senki nem tájékoztatta, sem a volt államfő, sem a biztonsági szolgálat nem kérte a közreműködésüket.

A Pobjeda című podgoricai napilap internetes oldala, valamint a Vijesti című hírportál szombaton arról is írt, hogy tudomása szerint egy belgrádi szervezett bűnözői csoport tervez merényletet Milo Djukanovic ellen, de a szervezetnek nemcsak Szerbiában, hanem Bosznia-Hercegovinában és Albániában vannak tagjai.

2016-ban már volt egy puccskísérlet az akkor Milo Djukanovic vezette kormány ellen, és állítólag merényletet kíséreltek meg a miniszterelnök ellen is. Az ügyben éppen két napja, pénteken született ítélet, minden vádlottat felmentettek.

Szombaton Donald Trumpot kis híján megölték Pennsylvaniában, májusban pedig Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen követtek el merényletet, amiből valószínűleg már soha nem épül fel teljesen.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...hát persze.. most a világ minden politikusa különvédelmet fog kapni...mert nincs ahová a pénzt tenni
Nyírfa
Az EU bővítése , remélem, lekerül a napirendről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.