Kalifornia fölött történt az eset.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Evikati
Okosan tette, hogy visszafordult. Soha nem lehet tudni.
Tcat
Ha nem tudott megbizonyosodni hogy történt-e sérülés avagy sem, akkor egyértelműen a visszafordulás volt a legbölcsebb döntés.

Mondjuk a becslések szerint egyáltalán nem ritka, hogy villám csiklandozza a gépeket. Egyes becslések szerint az amcsi utasszállító flotta minden egyes gépe _átlagosan_ évi 1 kisebb villámcsapással gazdagodik. A japánok saját flottájuk esetében évi 200+ esetről írnak.

A gép törzse valóban Faraday kalitkaként funkcionál, szóval védett. Az üzemanyag tároló és továbbító rendszer is extrán megerősített, nehogy szikra keletkezhessen egy villámcsapás esetén benne, stb.

Mondjuk az avionika (a gép elektronikai rendszere) kényes kérdés, lévén tele vannak számítógépekkel és vezetékekkel a gépek. Bár mivel nem nagyon potyognak villámcsapás miatt a gépek, vélhetően elég effektíven biztosítják ezeket is :)

www.youtube.com/watch?v=eX6Xk0DRVvE
www.youtube.com/watch?v=036hpBvjoQw
Diamont Frost
@Tcat
--Nem "semmi" az a két felvétel!!....:)
farczadi
lehet, hogy butát kérdezek, de kb. milyen magasságban érhet villámcsapás egy gépet? illetve újrafogalmazom: melyik az a pont, ahonnan már ki lehet zárni az ilyesmit?
Tcat
Jó kérdés. Bár feltételezem a vihart kikerülő manőverek során nem felülről kerülik ki, szóval inkább szimplán egy távolság a kérdés. Nem vagyok ilyesmiben jártas, nyilván sok mindentől függhet.

Airbus modell sütögetés: www.eads.com/xml/content/OF00000000400004/3/14/32267143.jpg :) Feltételezem a fém mellett egyre gyakoribb kompozit anyagok tesztelése végett.

Ez a TAP-os is inkább kikerüli a sötét felhőt :DD Na jó nem ám, de attól még marha látványos. Milyen durva lehetett már a helyszínen nézve...
www.youtube.com/watch?v=rYfhC9ft_hk
ugyeugye
nem szeretnék ilyen repülőn ülni, amibe belecsap a villám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.