Tizenegy pontos közös nyilatkozatot fogadott el Bajnai Gordon és Robert Fico szlovák kormányfő. Ennek része, hogy mindkét fél elfogadja az EBESZ kisebbségi főbiztosának ajánlásait a szlovák nyelvtörvény módosítására vonatkozóan. Bajnai bejelentette, Szlovákia is sajnálja a Sólyom László államfővel augusztus 21-én történteket. Fico pedig meghívta Bajnait Szlovákiába. Helyszíni tudósításunk Szécsényből.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hunor
Mintegy húsz évvel ezelőtt Besztercebányán nyaraltam. Megesett, hogy egy akkor elterjedt Skoda gyártmányú buszon utaztunk -ahol az első két ülésről jó kilátás volt előre a buszvezető jobb oldalán. Kirándulásra mentünk menetrendszerű járaton a Chopokra.

Felszállt két szlovák férfi és amikor hallotta, hogy az első két ülésen magyarok foglaltak helyet, akkor felállította őket, hogy menjenek hátra mert az az ő helyük.

Számtalanszor jártam Szlovákiában. Főleg a fiatal kereskedőknél tapasztaltam, hogy nem hajlandók társalogni magyarokkal. Hiába beszéltem angolul, aztán németül azt sem akarták megérteni. Amit legelőször megtanulhat náluk bárki:

Nye rozumi.

Írta valaki az egyik magyar portálon, hogy a szlovák középiskolások meglepően nagy része utálja a magyarokat.

Mostanában nyilatkozott egy fiatalember a dunaszerdahelyi demonstráció után, hogy a szlovák családok belenevelik a magyarok gyűlöletét a gyerekeikbe!
(Erről már írtam itt korábban is.)

Ahogy a palesztinok sem békélnek me soha az izraeliekkel, úgy a szlovákok sem fognak a magyarokkal, mert az országukat tőlünk vették el és ők kapták ajándékba.

Nekünk az fáj -és soha nem felejtjük!-, nekik meg az a bajuk, hogy Szlováka a Seholsincs ország!

Ahogy valaki okosan megjegyezte: Nekik egy királyuk sem volt!

Sem az arabok, sem a szlovákok sem a cigányok nem fognak egyik napról a másikra megváltozni!

Milyen pontokba szedett ígéretek azok amiknek hinni lehet? Ezek arra jók Ficóéknak, hogy legyen honnan visszatáncolni.

Malina Hedvig meg saját magát verte meg!

A szerbek állították a boszniai harcok alatt, hogy a bosnyákok saját magukat lövik...

Nem szabad abbahagyni a nemzetközi fórumokon a magyar érdkek védelmét és ki kell harcolni, hogy egy Európai Unióban nincsenek határok, csak népek.

Remélni lehet, hogy az EU-nak olyan elnöke lesz, aki megérti és érzékeli ennek a szerencsétlen népnek a vergődését a szláv tenger közepén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.