Kommandósok vitték el Kolozsváron az Új Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Mozgalom Győri Wass Albert zászlóalja Székely Szakaszának tagjait, amikor azok koszorút akartak elhelyezni a Mátyás-szobor előtt. A gárda székelyföldi tagjai a Székely Hadosztály megalakulására akart emlékezni. Ez az a hadosztály, amely 1918 december elsején a románok elleni harcra alakult meg Kolozsváron a Kolozsvári Hadosztály maradékából.

Forrás: kronika.ro
Feltöltő: lehel
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
erik
Bevitték, hogy ne legyen verekedés. Egyébként semmi törvényellenest nem tettek.
csikknorisz
Nem a temahoz kapcsolodik, de nem tud valaki valamilyen cikket az eleki oktatasi penzekkel kapcsolatban? A radioban hallottam, nem igaz, hogy ilyen extrem balheszagu ugyrol nem irnak sehol. Marmint, hogy romaknak jaro oktatasi tamogatasra nem romak is palyaztak. Nem letezik, hogy egy ilyen ne erdekeljen egy firkaszt sem. Ki cigany, ki nem cigany, milyen alapon dontheti el barki is, mikor tilos a megkulonboztetes? De hiaba kerestem anyagot a temaval kapcsolatban a neten, nagy nuku.
barew7
Romániában milyen törvény tiltja a "Gárdára emlékeztető" formaruhát?
barew7
Vajon honnan súgtak a román kommandósoknak?
bigyibogyo
@barew7: garda nelkul is megszivtak volna imho. ez csak plusz pont volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok