A Jobbik szerint igazságtalan, felháborító és nem a sportról, hanem a politikáról szól a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottságának döntése, amely szerint zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező. Erről Szilágyi György beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi közleményében jelentette be, hogy nem érte váratlanul a döntés, amely minden pontján helyben hagyja az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat, amelyeket azt követően szabtak ki, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.

Szilágyi György kedden úgy fogalmazott: egyes szervezetek és emberek "hazug, lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen és próbálják antiszemita országnak beállítani", a FIFA pedig ezzel a döntésével ennek a kampánynak segít, megbüntetve egész Magyarországot.

Hangsúlyozta: a Jobbik továbbra is támogatja azt a szurkolói kezdeményezést, hogy március 22-én a Puskás Ferenc Stadion környékén közös szurkolással buzdítsák a válogatottat.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Miért a zsidózás, cigányozás a lelátókon az talán a sportról szól? Butuska turbó magyar, mindig előbb ajvékol, mint gondolkodna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bagira
@lbs: A politikát legalább a sportban ne!!!
Tekla
@bagira: Minden politika! A sport is ,de még mennyire. Meg pénz ,hatalmas reklám lehetőség . Fontos esemény a fogyassz és dögölj meg világnézet imádók számára! Az már politika ,hogy melyik üzletben mit vásárolsz. Milyen tv adót kedvelsz ,melyik sport klubnak drukkolsz ,stb. Aki élőmecsre jár az igen is feszültség levezetni megy oda . A főnöke helyett az asszony helyet az ellenségnek curva nyázik. Nincs is ezzel semmi probléma ,legális pótcselekvés , majdnem azt írtam ingyen ,de ez már nem az a világ! AQ sport általában ,pont a tisztesség tisztaságát volt hivatott szolgálni. Volt rá egy jó kis műszó: SPORTSZERÜSÉG. Hát a sportszerűség most azt kívánná ,hogy azok akik ennyire reflektorfényben vannak ,igen is mondják azt ,hogy a szurkolóik nélkül nem hajlandóak pályára vonulni, mert a politikának nincs keresni valója a FIFA európai (metszet) soraiban! Aztán mint minden döntésnek ,ennek is van következménye :vállalják fel. Akkor egy világ fogja győztesnek tekinteni őket ! Rió meg lehet hogy bejön ,lehet hogy nem!
bagira
@Tekla: Nem értek veled egyet. Én nem szoktam otthon rendet vágni a családban, nem tudok róla hogy lenne ellenségem, és a főnökömet sem készülök leölni. Feltételezem, nem vagyok ezzel egyedül. Az pedig pláne nem okoz extra kielégülést, hogy idegen embereket küldjek el mások helyett melegebb éghajlatra vadállat módon. Az ellenfél nem ellenség a sport pályán. Ha bárkivel problémám van elé állok és megmondom neki. Kulturáltan. Még sosem akadt emiatt problémám. Mielőtt szóvá teszed, van jobbikos ismerősön is, akit nagyon kedvelek. Ismerjük egymás nézeteit, és nem politizálunk. Van sok egyéb témánk amiben egyetértünk. Tiszteletben tartjuk a másikat. Ennyi. Ha keménykednek a FIFÁ-val, senki nem fogja hősnek tekinteni őket elvakult szurkolóikon kívül. Már rég sehol nincs a magyar foci, észre sem fogják venni a hiányunkat. Persze mindenki úgy éli ki az agresszívitását ahogy akarja, de ezzel se tiszteletet, se elismerést nem szerez magának.
szepwilly
@Tekla: azt hiszem neked van egy "metszet" fobiad!
ha a keszült kepeket megnezed ott a 20 "sportszerüen"szürkolo szorkolonak együtt nincs 100 IQ-a!Tudod ki szurkoljon ezekkel együtt,a luc gizi meg Te!
gergely
Lehet benne valami,de buta dolog volt ez a himnusz kifütyülés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.