A Jobbik szerint igazságtalan, felháborító és nem a sportról, hanem a politikáról szól a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottságának döntése, amely szerint zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező. Erről Szilágyi György beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi közleményében jelentette be, hogy nem érte váratlanul a döntés, amely minden pontján helyben hagyja az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat, amelyeket azt követően szabtak ki, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.

Szilágyi György kedden úgy fogalmazott: egyes szervezetek és emberek "hazug, lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen és próbálják antiszemita országnak beállítani", a FIFA pedig ezzel a döntésével ennek a kampánynak segít, megbüntetve egész Magyarországot.

Hangsúlyozta: a Jobbik továbbra is támogatja azt a szurkolói kezdeményezést, hogy március 22-én a Puskás Ferenc Stadion környékén közös szurkolással buzdítsák a válogatottat.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Miért a zsidózás, cigányozás a lelátókon az talán a sportról szól? Butuska turbó magyar, mindig előbb ajvékol, mint gondolkodna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Miért a zsidózás, cigányozás a lelátókon az talán a sportról szól? Butuska turbó magyar, mindig előbb ajvékol, mint gondolkodna...
Dr. Felipe
Idióta szarabbik, mert az indul a vonat... ordibálása a stadionban az a sportról szól mi?
coyote3
@leszúrt rittberger: Tökéletes válasz ...:)
silber13
@Tekla: A magyar-románra gondolsz? Nem kéne lejátszani? Azzal sokáig kizárnánk magunkat a foci világából... A sok hülye baromarcút kell megnevelni...
Tekla
@silber13: Nem kell résztvenni a FIFA rendezvényeken . Játszunk olyanokkal akik nem ültetnek tolmácsot a lelátóra, a szurkolók közé! Van még annyi játék lehetőség , nem csak a foci ! :)
silber13
@Tekla: Hűűű! Erre nem is gondoltam...Kéretik ezt megmondani az atamánnak...:-))))))))
Dr. Felipe
@Tekla: Akkor elég nehéz lesz ellenfelet találni mert majdnem minden nemzetközi mérkőzést a FIFA égisze alatt rendeznek. Ha kilépünk a FIFA ból akkor végképp nem jutunk ki Rióba a világbajnokságra pedig a mi fényességes turulsámánunk megmondta hogy ott leszünk, akkor ott is leszünk.
Tekla
@Dr. Felipe: Akkor ellenfél hiányában győztesnek tekinthetjük magunkat! Illetve legyőztük a FIFÁt ,azért az is rang! Rió meg csak el boldogul nélkülünk .
lbs
ITT SZÓ NINCS POLITIKÁRÓL!
Arról van szó, hogy a jól jövedelmező üldözöttség érzetet igyekeznek - most már a sportdiplomácia eszközeivel is - ébren tartani, sőt fokozni.

Az is érdekes hogy mióta veszi figyelembe a FIFA "civil" szervezetek ajvékolását.
Ilyen erővel a továbbiakban pl. a Bécsi Nagymamák Egyesületének is figyelembe fogja venni a tiltakozását, ha a TV-ben látni lehet hogy a szabadrúgás elvégzése előtt készülődve a helyezkedő játékos - az elterjedt szokás szerint - megvakarja a tökeit?
Felkérik a FIFA-t hogy az obszcén mozdulat miatt bírságolják meg a klubot, vagy az országos játékos szervezetet és egy meccset az obszcén mozdulat miatt a továbbiakban zárt kapuk mögött lehet csak játszani?
A meccseiket pedig vörös

Különben a rasszizmus kissé sajátságos megnyilvánulása történt a minap Izraelben!
Arról volt szó, hogy azeri játékosokat akar a Dejtar nevű izraeli csapat szerződtetni.
Erre az ottani "kemény mag" felgyújtotta a csapat klubházát!
Kíváncsi leszek hogy ott hogy fog példát statuálni a FIFA?

Szerintem ezzel a húzásukkal a FIFA-nak is befűtöttek, nemcsak a a klubháznak...
Dr. Felipe
@lbs: A Magyarország-Izrael nemzetközi barátságos labdarúgó mérkőzés FIFA rendezvény volt és mivel nem volt rend a stadionban és nem is tettek semmit annak érdekében hogy rend legyen ezért a FIFA büntetett. Ennyi. Nem kell összemosni az izraeli eseményekkel mert az nem a FIFA hatáskörébe tartozik az izraeli bajnokság.
Nakimaga
Bojkottálni kell a FIFA-t,figyelmen kivül kell hagyni a létezésüket !
lbs
@Dr. Felipe: Nem hát! Nem is lehet összemosni! Izraelre ugyanis más mérce vonatkozik...
Különben ha a német válogatottal, vagy a svájcival játszana barátságos meccset a mi válogatottunk, az - mibe merem lefogadni - az valóban barátságos meccs lenne...

Legfeljebb az antifák, meg egyéb megélhetési rettegők zavarnák meg a német meccset mert esetleg sértené a fülüket Joseph Haydn világhírű és fenséges hangzású zeneműve a német himnusz...
De lehet hogy Erkel Ferencnek a Kölcsey gyönyörűséges és nem kevésbé fenséges költeményére komponált zeneműve a Magyar Himnusz sem tetszik nekik igazán... A Szózatról már nem is beszélve!

Az eleve a "rögön maradásra" - bármilyen viszontagságok árán is - való buzdításra szólít fel...
Dr. Felipe
@lbs: A magyar-izraeli meccs FIFA rendezvény volt, tehát a mecsen történt nézőtéri rendbontás miatt büntetett a FIFA mert az ő rendezvényén történt ez a szégyenteljes esemény. Az izraeli bajnokság és ahogy a magyar bajnokság sem FIFA rendezvény, tehát itt nincs dolga a FIFA nak. Ezt nem olyan nehéz ám megérteni.

"Ha a német vagy svájci válogatottal játszik a válogatott akkor az barátságos lenne" akkor azokkal kell játszani. Ennyi. Amúgy a magyar- izraeli mérkőzésen sem az izraeli játékosok provokálták a közönséget mert ők csak focizni jöttek és nem is játszottak rosszul hisz 1:1 et értek el hanem a magyar szurkolótábor egy része vetkőzött ki emberi mivoltából. Na ezen idióta szurkolók miatt lesz zártkapus a magyar-román és nem kell a felelősséget másra tolni.
lbs
Az első mondatod egyszer már leírtad, már akkor is megértettem.
Számítógéppel különben elég könnyű szépírás gyakorlatot tartani...
Különben senki nem vetkőzött ki "emberi mivoltából", mindössze az izraeli himnusz alatt fordítottak hátat a nézőtérnek, meg ha minden igaz , akkor a palesztin zászlót húzták ki.
Pusztán politikai véleményt nyilvánítottak ami - egyelőre még - nem tilos Hazánkban!
Ennek köze nincs semmilyen rasszista megnyilvánuláshoz bárhogy is szeretnék a megélhetési rettegők erre kihegyezni a történteket.

Ez nem a focisták ellen irányult, hanem az ellen az állam ellen amelyik a fennállása óta potenciálisan veszélyezteti a világbékét és gyakorlatilag minden szomszédjával vagy konfliktusban áll, vagy konfliktus közeli helyzetben.

A felelősség azé akinek egyáltalán eszébe jutott ennek a csapatnak a meghívásával egy ilyen érzékeny helyzetet teremteni.
Mert ettől a FIFA ítélettől senki nem fog jobban szimpatizálni az ominózus állammal!
Csak remélni lehet, hogy nem lesz kötelező szeretetódákat zengeni naponta róla.
Dr. Felipe
@lbs: Kicsit szelektív a memóriád. Azt még elfelejtetted megemlíteni hogy volt még szappan mutogatás is és éljen mussolíni rigmus skandálása valamint volt még a szokásos indul a vonat is.
Azt azért elárulhatnád hogy ezeknek a megnyilvánulásnak mi köze van a kulturált szurkoláshoz? A stadionban nincs helye a politikának, ott csak a foci a lényeg és akármilyen fájó is bizony jogosan büntetett a FIFA és örülhetünk hogy nem zárták ki a csapatot a VB selejtezőkről. Mondjuk így is kiselejteződik ez a ratyi válogatott.
szepwilly
@Tekla:latom tudod meg fokozni,te jobb vagy,mint a kutykuruty!
szepwilly
@Dr. Felipe: egyszerü beengedtek 200 allatot,most köszönjetek azoknak a zart kapukat!
szepwilly
@Dr. Felipe: Hagyad öket,dühöng az arpadsav!
szepwilly
@Dr. Felipe: ma jo formaban vagy,jobba,mint az ugynevezett "focistak"
üdv willy
Tekla
@Dr. Felipe: Zárt kapu nem a szurkolók miatt lesz ,hanem az Izrael miatt . Illetve a Magyarok sunyisága miatt. Na de lesz hét régió ahol majd lehetek a multi zsidók rabszolgái és nem lesz időtök meccsre járni, a 48 ezres fizetésért ,dolgozhatok 24 órát!
Dr. Felipe
@Tekla: Én már régóta nem járok meccsre mert szar a csapat. A válogatott is szar meg az Újpest is szar, minek mennék ki meccsre.
lbs
@Dr. Felipe: Ami a szappan mutogatást illeti, pontosan a magukat sértettnek nyilvánítók kábították ezzel évtizedeken keresztül a közvéleményt, meg a lámpaernyő gyártással.
Ma már nem divatos, mert egyértelmű egy 30~40 kg-os emberroncsból szappant főzni - erre a különben igen fejlett német vegyipari technológiával sem volt lehetséges.

Persze ez nem zavarta a megélhetési rettegőket, mert az Új-Magyarország című különben kitűnő valamikori hetilapban komoly cikk és híradás volt arról, hogy a '70-es években a pécsi zsidó temetőben a zsidó rituálék szerint szappanokat temettek el!
Az esemény - ha jól emlékszem - úgy 1971 körül történt.

Hogy mi volt az ominózus meccsen - nem tudom - mivel nem voltam ott. (Amúgy nem vagyok labdajáték kedvelő.)

Én viszont inkább arra vagyok kíváncsi hogy európai kupajátékokban mi az ördögöt keresnek izraeli csapatok, amikor az ország messze az európai határokon kívül fekszik?
kengyefuto
@lbs: A stadion nem a poltikai hőbőrgések helye!!Pláne nem a fasiszta provokációk jobbikos művelésének!
kengyefuto
@silber13: "Kurva országban"ez a sikk!!
bagira
@Tekla: Örjöngeni nem a lelátókon kell, hanem a gumiszobában..Aki anyázni megy és nem szurkolni, az inkább maradjon otthon. Szerinted a csapatnak arra van szüksége, hogy leégessék öket bunkó módon? Szurkolni is lehet kulturáltan, nem magából kivetkőzött tomboló vadállat módjára. Leszúrt rittbergerrel teljes mértékben egyetértek.
bagira
@Tekla: Ugye ezt viccnek szántad? Vagy esetleg hadat kéne üzennünk az egész világnak nem? Elvégre világhatalom vagyunk! Ne tessék már bohóckodni.
bagira
@lbs: A politikát legalább a sportban ne!!!
Tekla
@bagira: Minden politika! A sport is ,de még mennyire. Meg pénz ,hatalmas reklám lehetőség . Fontos esemény a fogyassz és dögölj meg világnézet imádók számára! Az már politika ,hogy melyik üzletben mit vásárolsz. Milyen tv adót kedvelsz ,melyik sport klubnak drukkolsz ,stb. Aki élőmecsre jár az igen is feszültség levezetni megy oda . A főnöke helyett az asszony helyet az ellenségnek curva nyázik. Nincs is ezzel semmi probléma ,legális pótcselekvés , majdnem azt írtam ingyen ,de ez már nem az a világ! AQ sport általában ,pont a tisztesség tisztaságát volt hivatott szolgálni. Volt rá egy jó kis műszó: SPORTSZERÜSÉG. Hát a sportszerűség most azt kívánná ,hogy azok akik ennyire reflektorfényben vannak ,igen is mondják azt ,hogy a szurkolóik nélkül nem hajlandóak pályára vonulni, mert a politikának nincs keresni valója a FIFA európai (metszet) soraiban! Aztán mint minden döntésnek ,ennek is van következménye :vállalják fel. Akkor egy világ fogja győztesnek tekinteni őket ! Rió meg lehet hogy bejön ,lehet hogy nem!
bagira
@Tekla: Nem értek veled egyet. Én nem szoktam otthon rendet vágni a családban, nem tudok róla hogy lenne ellenségem, és a főnökömet sem készülök leölni. Feltételezem, nem vagyok ezzel egyedül. Az pedig pláne nem okoz extra kielégülést, hogy idegen embereket küldjek el mások helyett melegebb éghajlatra vadállat módon. Az ellenfél nem ellenség a sport pályán. Ha bárkivel problémám van elé állok és megmondom neki. Kulturáltan. Még sosem akadt emiatt problémám. Mielőtt szóvá teszed, van jobbikos ismerősön is, akit nagyon kedvelek. Ismerjük egymás nézeteit, és nem politizálunk. Van sok egyéb témánk amiben egyetértünk. Tiszteletben tartjuk a másikat. Ennyi. Ha keménykednek a FIFÁ-val, senki nem fogja hősnek tekinteni őket elvakult szurkolóikon kívül. Már rég sehol nincs a magyar foci, észre sem fogják venni a hiányunkat. Persze mindenki úgy éli ki az agresszívitását ahogy akarja, de ezzel se tiszteletet, se elismerést nem szerez magának.
szepwilly
@Tekla: azt hiszem neked van egy "metszet" fobiad!
ha a keszült kepeket megnezed ott a 20 "sportszerüen"szürkolo szorkolonak együtt nincs 100 IQ-a!Tudod ki szurkoljon ezekkel együtt,a luc gizi meg Te!
gergely
Lehet benne valami,de buta dolog volt ez a himnusz kifütyülés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.