A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a fináléba a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a csütörtöki elődöntőben 11-10-re legyőzte az olimpiai bajnok horvát csapatot.

A rendkívül izgalmas és szoros találkozón sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a harmadik negyedben két góllal ellépett  Benedek Tibor csapata. A záró felvonásban főként védekezésben teljesített kiválóan és - a játékvezetők által megítélt sok emberhátrány miatt - erőn felül a magyar válogatott, amely a két ötméterest is hárító Nagy Viktor, valamint a fantasztikus távoli gólokat szerző Szivós Márton és Vámos Márton vezetésével megnyerte az összecsapást.

Döntős a magyar férfi vízilabdacsapat

A magyar válogatott legutóbb 2007-ben, Melbourne-ben játszhatott vb-döntőt, akkor azonban - éppen a horvátokról - vereséget szenvedett. A magyarok tíz évvel ezelőtt, ugyancsak Barcelonában nyerték eddigi utolsó világbajnoki címüket.

"Minden elismerésem a játékosoké, akik az első pillanattól elhitték, hogy tényleg jók. - nyilatkozott Benedek Tibor szövetségi kapitány. - Nem baj, ha megnehezítik a dolgunkat, lásd a mai kiállítási arányt, egy ilyen csapatot ez sem törhet meg. A szív és az erő diadala volt a mai győzelmünk. Gyakorlatilag mindegy, hogy a döntőben ki lesz az ellenfelünk."

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Csak gratulálni lehet a fiúknak. Bebizonyították, Kemény Dénes után is van élet a medencében.
Abba belegondolni sem merek, hogy milyen csodákra lennének képesek, ha a focistáknak és a stadionokra szánt milliárdokból nekik is jutna valami tisztességesebb összeg.
Ugyanez elmondható a női pólósokról és az úszókról is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vakvillám
@entero: 01:43 raSzia ezt" fujhatjuk" sajnos ,nemzetközi szinten rühellnek minket magyarokat---ezért ez,- az unszimpátia..Nem tudsz mit tenni!
entero
@sport50: Most azért elég nagy ökörséget írtál, már ne is haragudj. A politikát ebbe most kár belekeverni, egyszerűen én sem értem, miért nem tud a magyar foci felemelkedni, mi az, ami hiányzik ahhoz, hogy újra legyen egy aranycsapatunk. Ha rájövök a megfejtésre, majd írok...:-))
entero
@kkalman: Én sem értem, miért nincs legalább 11 aranylábú focista ebben az országban...
kkalman
@entero: Meg tudnám oldani az aranyláb hiányát. Aranyba kellene mártani focistáink lábát, de jó forróba. Focizni akkor sem tudnának, de arany lenne a lábuk.
entero
@kkalman: Tényleg fura az, hogy már évtizedek óta nincs egy normális, egységes csapatunk. Tényleg nem értem.
kkalman
@entero: Nem tudom, mit nem értesz rajta. Nálunk a foci az, amihez kevés kivétellel mindenki ért. Az MLSZ-be a legtöbbször olyanok kerülnek, akik fejős tehénnek tekintik a hazai focit, és nulla teljesítményért nagyon nagy pénzeket vágnak zsebre. Focistáink ezt látva, sok pénzt követelnek maguknak, meg is kapják, és mert azt látják, hogy a vezérkar jól elvan munka nélkül, ők is a látottak alapján teljesítenek.
Nincs nekik teljesítménykényszer. Ha nem kapnának nagyon magas alap fizetést, hanem csak a minimálbért, vagy az alatt, és erre a prémiumot, akkor talán lenne változás. De prémiumot is csak győztes meccs után. A döntetlenre már nem járna semmi, a vereség után meg nekik kellene a klub, vagy az MLSZ kasszájába csengetni. Hamar megtanulnának focizni. Természetesen, én az edzőket is ilyen feltételek mellett alkalmaznám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.