A magyar labdarúgó-válogatott rendkívül súlyos, 8-1-es vereséget szenvedett a holland csapat vendégeként péntek este világbajnoki selejtezőn. Egervári Sándor együttesének így már csak matematikai esélye van arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet.

Hollandia - Magyarország 8:1

A magyar labdarúgó-válogatott beállította története legsúlyosabb különbségű vereségét, 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

A hazaiak már az első félidőben eldöntötték az összecsapást: van Persie a 16. percben gólt szerzett, később Strootman a 25., Lens a 39., majd újfent van Persie a 43. percben volt eredményes. A fordulás után egy perccel Dzsudzsák büntetőből szépített, majd van Persie megszerezte harmadik gólját. A 65. percben a csereként beállt Devecseri öngólt fejelt, a hajrában pedig van der Vaart, majd Robben szabadrúgásból volt eredményes.

Mivel a románok és a törökök is nyertek, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a vb-selejtező sorozat keddi zárómérkőzését, a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen.

A magyar válogatott csaknem 29 éve, kilenc találkozó óta nyeretlen a holland csapattal szemben.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@Meine Ehre heisst Treue: Átnyergelhetünk a fedett pályás búgócsigázásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maszlag
Fogjuk rá, hogy bunda volt. Oszt jó napot!
Manhattan
Egervárit ébreszti a felesége:
Sanyikám,kelj fel,már 9 !!!
Szent ég,még egyet kaptunk??
JAJMÁR
" Nehogy azt gondoljuk azonban, hogy az aranycsapat a hatalomnak köszönheti pompázatos sikereit. Köszönheti elsősorban saját magának, azoknak a játékosoknak, akik tehetségesek voltak és a véletlen (?) folytán összekovácsolódtak, a grundról jöttek, vagy egy olyan "csatatérről", ahol a becsvágy mindennél fontosabb volt, s amikor még Jékely Zoltán gyönyörű versében, a Futballisták címűben hinni lehetett."
(Wiki)
Hozé
@JAJMÁR: Olvastam az általad ajánlottat.Tetszett, igaz is szép is,de valamit hozzáfűznék.Jelesül, hogy az akkori hatalom - így vagy úgy - előbb csapatot épített és utána stadiont. Én láttam a Népstadion építését. Szenzárciós volt!

Orbán ebben is fordítva ül a lovon. Van egy dakota mondás: ha észreveszed, hogy fordítva ülsz a lovon, ülj át egy másik lóra!
JAJMÁR
@Hozé: A mondás jó, bár, ha valaki nem ismeri a ló elejét, a tévedés lehetősége újra fennáll :)

Hú, lehet, hogy ezt írták át a márciusi hóesésben, hát innen van, ez most már a mienk, és minden helyzetben segít :))))))

Igen, igazad van foci ügyben.
Egy rózsaszín lufi kipukkadt, de még nagyon sok van az ország egén :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.