Az egyik véleményező tanács egyhangúlag támogatta, a másik ellenezte az előterjesztést. A döntést a Szenátus hozta meg.

A Debreceni Egyetem legfőbb döntéshozó szerve, a Szenátus csütörtök délutáni ülésén megszavazta, hogy az egyetem díszdoktora legyen Mocsai Lajos egykori kézilabdaedző, a Testnevelési Főiskola jelenlegi rektora – írja a Dehir.hu. A lap szerint Mocsai ősszel veszi át a kitüntetést.

A Szenátus még a májusi ülésén határozott szavazással arról, hogy megindulhasson a Mocsai Lajos esetleges díszdoktori kitüntetéséhez szükséges eljárás. A Debreceni Egyetemen a díszdoktori felterjesztéseket két tanács véleményezi, a doktori és habilitációs tanács, valamint a rektori tanács.

A doktori és habilitációs tanács nem támogatta az előterjesztést, a rektori tanács viszont egyhangúlag támogatta.

A döntést végül a Szenátus hozta meg, a testület úgy határozott csütörtökön, hogy Mocsai Lajost kitüntetik a díszdoktori címmel, mely nem egy doktori fokozat, hanem egy kitüntetés. Akit ezzel elismernek, csak a díszdoktori címet viselheti, a doktori fokozat (PhD) viseléséhez meg kell szereznie az ehhez szükséges végzettséget.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ez ám a demokrácia. 1/3 támogatta, 2/3 elutasította a kinevezését, majd egy felsőbb szerv jóváhagyta, hogy díszdoktor legyen. Akkor mi is van a 2/3 erejével?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Dr. mocsai mocsolád lajos a zegyetem fura ura. Diktál a beteg, írja az orvos.

Na holnap én is kinevezem a cerkófomat díszdoktornak.
Dr. Csita a csuti pancsoló akadémia díszdoktora, már holnaptól.
F_Viktor
Mocsai valaki(k)ről nagyon sokat tud(hat)?
kkalman
Ez ám a demokrácia. 1/3 támogatta, 2/3 elutasította a kinevezését, majd egy felsőbb szerv jóváhagyta, hogy díszdoktor legyen. Akkor mi is van a 2/3 erejével?
soljanka
@kkalman: Hát van a mifajtánk 2/3-a, meg a tifajtátok 2/3-a. :)
papa.49
@Horizont: Pedig te is tudod hogy ,,az álmodozás az élet megrontója,,...)))))))
Fradigege
Kár ezért az emberért. Ekkorát nyalni. Vissza fog ütni ez a fidesz körüli zsezsgés. Ciki bazmeg!
human
Remélem minden alkalommal eszébe jut hogy szerezte doktori címét, mikor használja.
soljanka
@adrenalink: Hát ez most kevésbé Debrecen szégyene. Debrecené Kósa Lala.
Ez Mocsai szégyene.
Meg a sok szervilis tanult emberé. Őket talán menti az, hogy a családot el kell tartani, így megalkuszik.
eon
Ki az a Mucsai?
Kit érdekel, hogy mit kap, vagy mit nem kap ez a görény (vót gyerek, lett felnőtt, tett jót, de tett rosszat is... inkább több rosszat is), egy nemzetgyilkos diktátortól?
Alapvetés:
Egy diktátortól azt sem fogadjuk el, amit kérdez, hát még, amit állít!
orbán halj meg a Mucsaival a seggedben, te elbaszott diktátor!
szaboria1
A díszdoktori címet pont a munkásságáért kapják ahhoz nem kell diploma. Ez a probléma, hogy nincsenek tisztába az emberek ennek a címnek a jelentőségéről.
human
@eon: Orbán számára az lenne a legnagyobb büntetés, ha bíróság elé kerülne. Más országban a miniszterelnök sem szent és sérthetetlen, ha bűncselekményt követett el.
eszegfu
@szaboria1: 4:45 Egyetértek! Azt viszont tényleg nem értem: ha az eddigi, sportban elért eredményeiért, azaz a munkásságáért kap kitüntetést (mert ugye a "dr" nem használhatja!), akkor miért nem a Testnevelési Egyetem adta?! A debreceni egyetemen nincs sporttal foglalkozó kar, igy nem esik bele a "profiljába" egy sportember kitüntetése szerintem.
papa.49
@eszegfu: Hát pont ez jut nekem is az eszembe, meg egy hasonló eset mikor az őskorban a Honvéd nyerte a bajnokságokat mindenkit előléptettek, kitüntettek akármilyen plecsnivel, ez most pont azt mutatja...Ugye ha megnézzük a pali a győri női csapat edzője volt, a polgi a Borkai, a KM. a xargyártó, nosza gyorsan kitüntetés a komának, mert kötődik a Győrhöz...
Hofipisti
Szerintem a forintárfolyam-védő "Vidéki Polgármester" sem akart kimaradni a Mocsait tömjénezők sorából, hiszen ez a kézi-edző nagyon népszerű ember volt mindaddig, míg a hozadékokkal járó FIDESZ-fürdőben meg nem fürdött. Kósának a népszerű emberekkel való parolázás mindig fontos volt, nem beszélve arról, hogy ő is sportvezető - leánya(i) korcsolyázása révén. A meglepő inkább Mocsai dagonyázása. Nem gondol arra, hogy egyszer majd a rászáradó sarat le is kellene dörzsölni?
szaboria1
@eszegfu: Konkrétan melyik is adja neki mivel 8 egyetem fajta van Debrecenben.
eszegfu
@szaboria1: Mintha csak a Debreceni Egyetem lenne...elképzelhető, hogy valamikor összevonták...nem tudom. Ugy szól a hir a "Debreceni Egyetem"...
szaboria1
@eszegfu: Ezért néztem után a mindegyik így kezdődik de utána van irva jog tud. vagy közgáz, stb.
eszegfu
@dr lópicigáspár: Te nyilván "lódoktor" vagy!:)))
szaboria1
@dr lópicigáspár: PhD is van? Mert épp most nevettem egy jót a Tv Zálogcsillagában az öreg mondta Csamlinak is Phd-je van , mert pihent dilis agya van.
eszegfu
@szaboria1: Mintha ugy lenne: Debreceni Egyetem és utána a karok szerint van a nevük, ezért lehet mondjuk 8 féle egyetem. Amikor az egyik gyerekem odajárt, akkor még csak 1 db volt, tehát nem összevonhatták, hanem karok szerint szétosztották. Feltételezem, hogy mind a 8 "nevében" javasolták.
szaboria1
@eszegfu: Mindegyiknek más a címe és a térképen is 8 különböző helyen vannak.
eszegfu
@szaboria1: Igazad van! Megnéztem a honlapon pl. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Nyiregyházán van, mindegyik kar máshol. Azt is megtaláltam, hogy 2000. jan. 1-től Debreceni Egyetem néven egyesitették a Kossuth Lajos Tud., az Orvostud., Agrártud. Egyetemet és a hajduböszörményi Pedagógiai Főiskolát.
nena
Politika = Most egy ideig nem nyúlnak az egyetemhez.
dr lópicigáspár
@szaboria1: Nekem csak sima pH-m van, ami a hidrogén ionok aktivitásának (híg oldatokban a koncentrációjának) a mértéke, és kifejezi az oldat savasságát vagy lúgosságát. D-t még lopnom kellene... és akkor meglenne a pHD...:)
adrenalink
@soljanka: tegnap 22:38-ra
propeller.hu/itthon/3119633-mocsai-lajos-miatt-tort-ki-botrany
www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/nincs-meglepetes-a-varoshaza-valasztottja-lesz-az-uj-rektor/0426074102
Ettől a megfelelési kényszerben szenvedő s...nyaló g...től mit várhatnak az egyetemisták? Hogy képviseli az érdekeiket?
soljanka
@adrenalink: Pontosan ez a lényeg! Szervilis tanárok, megalkuvó diákokat neveljenek.
Volt főnököm- gimnáziumi igazgató helyettes- röhögve, büszkén mondta, hogy a 19 éves fia kemény jobbikos. Történelem - magyar szakos apuka. Igaz, ő azt is megmondta a tavalyi választások előtt, hogy kire ildomos szavazni.
KERKA
Így lehet lejáratni a becsületes úton megszerzett, kinevezéseket,diplomákat, elismeréseket.
Maholnap már ott tartunk, hogy akinek 3 diplomája van, esetleg még nyelvvizsga is hozzá, abból kettőt elhallgat, mert rögtön azt gondolják róla, hogy nem becsületes úton, valamiféle mutyival szerezte meg.
Ennek a Mocsainak is fölösleges díszdoktorit adni, egyrészt méltatlan rá, másrészt nincs meg hozzá a szükséges végzettsége. Van egyéb más rang-cím amit rányalhatnának a homlokára. Ja csak így övé a kiemelt doktori fizetés. A rinocérosz pofabőr meg mindent elvisel.
Fradigege
@Horizont: Elkönyvelik, hogy seggnyaló. Mindenki lenézi és megveti ezek után. Schmitt pali lúzert csinált magából. Kokócska, meg idegileg teljesen ki lett, amiért annak idején nekik dörgölőzött. Az ATV-ben is volt a Kálmán Olgánál. Ángyán is megszívta. Simicska is beszipkázta. Ha valaki nem tetszést nyílvánít belefosnak a tányérjába.
justhpeter
"Ottó ütött, talált ötöt" Nagyon tuti ez a díszdoktori buli. Egy eljárásban nullázta le a Debreceni Egyetem Szenátusát, Mocsai Lajost az embert és Mocsai Lajost a rektort. Viszont nem mellékes, hogy két egyetem diáksága és egy egész ország hosszan tud röhögni rajta. Már megérte !
m.macskosz
@szaboria1: Kicsit off, de mi van a juhász képzéssel, nem tudod, véletlenül?
Ha már annyi egyetemünk van...
Cicamama55
@papa.49: "álmodozás az élet megrontója", már nem aktuális! Orbán kiadta a parancsot "merjünk nagyot álmodni".
papa.49
@Cicamama55: Neki álmodás nélkül is minden meg van, mi meg álmodozhatunk!!!
kamazuka
ÁŰlmodtam egy világot magamnak,s most itt állok a kapui előtt!

Asszem, be kéne lépnem rajta,hogy legyen nyugdíjam a megdöglés előtt!
FN
Egy tanult (megtanult jó segget nyalni - mert sokan rossz segget nyalnak) paraszttal több, aki öregbíti hazánk, a magyarok ROSSZ hírnevét.
Mocsai, te akkora mucsai vagy, hogy még!
Senki nem hiszi el a FÖLDÖN, hogy te doktor vagy, AKKOR MINEK KELLETT EZT ERŐLTETNI?
Talán mégis... a gazdádhoz hasonlóan: Dr Geci.
oni
- Dr Geci vagyok, a gecik doktora.
Miben segíthetek?

- Öööö, nem is tudom...
Nem vagyok elég nagy geci, doktor úr, talán ha segítene abban, hogy nagyobb, nagyon hüje magyar geci lehessek...

- Nem probléma. Ha mi gecik nem segítünk egymásnak (minél nagyobb gecinek lenni), akkor ki segít?
Világ gecijei egyesüljetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.