Jövő hétfőn helyezik el ünnepélyes keretek között Szombathelyen a Rohonci úton a Haladás épülő sportkomplexumának alapkövét – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Puskás Tivadar Szombathely polgármestere.

Az alapkőletételi ceremóniával, melyen a kormány képviseletében Kiss Antal miniszteri biztos is részt vesz, a polgármester szerint üzenetet küldenek a jövőbe, az alapkőbe ágyazott fémhengerbe a majdani épület tervrajza mellé újságokat is tesznek.

Puskás Tivadar hangsúlyozta: a sportkomplexum építésével Szombathely tovább fejlődik, a fejlődés pedig szerinte annak az összefogásnak köszönhető, amely a helyiek akaratában és az ennek nyomán megítélt kormányzati támogatásban is megnyilvánult.

Hende Csaba (Fidesz), Szombathely országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Rohonci úton végzett munkálatok a bontás fázisából az építés fázisába léptek. Hozzátette, az új sportkomplexum, amely a futballstadion mellett egy multifunkcionális sportcsarnokot is magában foglal, legalább száz évre a szombathelyi sportélet központja lesz.

Újabb stadion épül, 15,6 milliárd forintba fog kerülni

A keddi sajtótájékoztatót a vasi megyeszékhely egyik patinás cukrászdájában tartották, ahol a jelenlévőket beavatták a bonbonkészítés rejtelmeibe, a hétfői alapkőletételen ugyanis ezekkel a bonbonokkal akarnak kedveskedni az ünnepség résztvevőinek.

A Haladás-stadion bontása februárban kezdődött, s két hónapot vett igénybe. Az épületek felszín alatti alapozása után két héten belül megkezdik a felszíni építést. A bokrétaünnepséget az év végén, karácsony előtt tervezik az építők, az építkezés befejezése a szerződés szerint 2017. júliusában várható. A beruházás teljes költsége 15,6 milliárd forint.

Az új létesítményben nemcsak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt helyezik el a Haladás új múzeumát is.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
meg is érdemlik, hiszen Szombathely focicsapata messze földön híres.
Mi is a nevük? Pont most nem jut eszembe, na.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Ide kell begyűjteni az összes fityi szavazót, Csaba majd távcsővel figyeli őket.
Macskaszem
A villám vágna már bele ebbe a zakkant focibuzi maffiózóba!!!
bakegya
...ÉS EZT A DÜHÖNGŐT IS MÉSZÁROS-MANGALICA AKADÉMIKUSSS ÉPÍTI!!!
KERKA
Ha ez így megy tovább, minden nézőre jut egy stadion Magyarországon:))
világlátó
Hende városa 9 azaz kilenc milliárdot kapott a stadionra. Hogy lett ebből majdnem 16 azaz tizenhat milliárd?Egy Duna híd is ennyi. Egy országrész gazdaságát mozdíthatná meg.De inkább stadionok szükségesek. Ez már túlnő minden normalitáson. Ha arra gondolok, ebből minimum 1 milliárdot megint lenyúlnak, hát a gutaütés kerülget. Mindezt tűri a népünk.
Borsodi
Nem fér el több stadion az országban,Romániában építtetett a kormány potom 1200 millió Ft támogatást adott a klubnak.Erre van pénz?
machpeter.blog.hu/2015/09/22/folytassa_orban_romaniaban_is_a_stadion_epitest

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.