Vasárnap még Budapesten a vb-n versenyzett a Duna Aréna ötvenes medencéjében, hétfőn utazott, kedden és szerdán pedig már Moszkvában, 25 méteren ússza a hosszokat Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai és immár hétszeres világbajnok úszó a rövidpályás világkupa első állomásán szerepel az orosz fővárosban.

Hosszú Katinka a viadal honlapjának adatai szerint 100 méteres hátúszásban, 200 méter pillangón, továbbá 100 és 200 méteres vegyesúszásban próbálja ki magát az Olimpiai Uszodában.

Az eseményt beharangozva a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA hírlevelében Hosszú Katinkával kezdte a legjelesebb résztvevők felsorolását, s megemlítette, hogy a magyar úszó a vk összetett pontversenyének a 100 ezer dolláros fődíjat kiérdemlő győzteseként áll rajthoz Moszkvában.

Rajta kívül ott van a 35 ország 130 úszóját felvonultató rendezvényen a férfiak legutóbbi rövidpályás világkupájának nyertese, az orosz Vlagyimir Morozov is, továbbá a világbajnokok sorában a friss budapesti aranyérmes dél-afrikai Chad Le Clos, illetve a nőknél mások mellett az ausztrál Emily Seebohm, a spanyol Mireia Belmonte, a jamaicai Alia Atkinson és az amerikai Katie Meili.

Az idei, nyolc állomásos vk összetett győztese már 150 ezer dollárra számíthat, s a FINA bővítette az egyes versenyszínhelyeken premizálhatók körét is. Az egyéni számok dobogósai továbbra is 1500, 1000, illetve 500 dollárt kapnak, viszont immár pénzhez jut a döntő negyedik (400 dollár), ötödik (300) és hatodik (200) helyezettje is.

Egy napot sem pihent a vb után Hosszú Katinka, már Moszkvában versenyez

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A világkupát érintő egyik legfontosabb módosítás az, hogy egy úszó egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. A korábbi években előfordult, hogy Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, egy-egy vk-állomáson tíz, vagy még annál több számban is résztvevő volt.

Az ez évi rövidpályás világkupa-program:

augusztus 2-3.: Moszkva

augusztus 6-7.: Berlin

augusztus 11-12.: Eindhoven

szeptember 30.-október 1.: Hongkong

október 4-5.: Doha

november 10-11.: Peking

november 14-15.: Tokió

november 18-19.: Szingapúr

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...nahát...és ez neked mit jelent ?
elnyomott
Ezt egy emberi szervezettel szerintem nem lehet büntetlenül csinálni.
Kár érte, hamar ki fog égni - és őszintén remélem, hogy nincs dopping.
De az olimpia óta nem áll meg - és a mohó szurkológárda éljenzi. Vajon van-e mögötte-mellette, aki rá, mint emberre is vigyáz?
wagabund
Volt olyan is, hogy Kate Ledecky három testhosszt rávert Hosszúra.
Persze van még néhány sokkal gyorsabb (női) úszó is, csak azok ilyenkor nem számítanak. A pasik ugyanazokban a számokban négy öt másodperccel gyorsabbak(még Ledeckynél is)

Ő tudja mit bír...mint a többiek.

az mellékes körülmény, hogy hetekkel előbb jelezni kell hol, milyen számokban fog versenyezni? A fogadó országnak biztosítani kell a feltételeket. Sőt...a doppingellenőrök is várják a szállodában, percre pontosan...(ki nem hagynák)
wagabund
izé...helyesbítek...csak két arany, egy ezüst..
benéztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.