A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt.

Botrány Debrecenben: a szurkolók berohantak a pályára és a játékosokra támadtak

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt.

OTP Bank Liga, 33. forduló: Debreceni VSC-Paksi FC 1-1 (0-1)

Debrecen, 9400 néző, v: Berke

gólszerzők: Trujic (75.), illetve Könyves (17.) sárga lap: Kundrák (25.), Kinyik (49.), Haris (69.), illetve Osváth (42.), Rácz (87.), Balogh B. (90.)

DVSC:

Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Garba, 80.), Bényei (Milunovic, 46.) – Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Szécsi (Trujic, 46.) – Adeniji

Paksi FC:

 Rácz – Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. – Windecker, Balogh B. – Hahn (Böde, 60.), Bertus (Szakály D., 60.), Könyves (Haraszti, 79.) – Sajbán (Kulcsár, 53.)

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében. A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, de Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.

A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

graycivil1
Ne legyen kétségünk, a "pénzért NBI-es indulást akciót" törvénytervezet hamarosan törvény lesz, ha végül is kiesett az, kinek a megmentésére szánják.

Ilyen az, amikor a Vezér pénzzel "megsegít" valakit a sportban. Debrecen hype-olása eredményének ékes bizonyítéka ez is. Nem hiszem, hogy Debrecent a legszeretettebb várossá tette ezzel Orbán.

Ha mégsem lenne igazam, akkor pedig kívánok sok-sok nézőt a méregdrága stadionba a másodosztályban Alsóröcsöge ellen!
Gauntlet
@graycivil1: Remélem a 9400 néző a Nyíregyháza vagy a Békéscsaba ellen is meglesz. :(
Amúgy Tőzsérről (és a senkinek se ártó cserejátékosról!) is lehúzták, ami nagyon szomorú mert búcsúmeccse volt. 16 vereség nagyon sok. Gyk a teljes mezőny legalább 1* megverte őket. :(
balos
@Horizont: Azok is magyarok,de ők régebb óta rúgják a labdát a "napon"!Különben is a nemezethy lózung addig él,amíg a szavazás meg nem történik,aztán jön a habzsi dözsi,maguknak az adónkból és az EU pénzeiből!
Jozefina
Éljen és virágozzék a magyar foci!!! Erről gondoskodnak a kedves szurkolók is!!! Hol vltak a biztonságiak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.