Szektorbezárást és súlyos pénzbüntetést kapott az élvonalból kiesett DVSC a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától csütörtökön.

Nem elég, hogy kiesett, még jól meg is büntették a Debrecent

Az MLSZ honlapján közzétett indoklás szerint a testület összevont eljárásban vizsgálta a klub Diósgyőr és Paks elleni hazai mérkőzésén történteket.

A debrecenieket rendkívül súlyos szurkolói rendzavarásért, a pályán tartózkodó játékosok inzultálásáért, testi épségük veszélyeztetéséért, továbbá megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért, valamint a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért összesen kétmillió forint megfizetésére kötelezték.

A fegyelmi bizottság emellett elrendelte, hogy a DVSC valamennyi NB II-es és Magyar Kupa-mérkőzésén a Nagyerdei Stadion B4, B5, B6, B7 és B8 szektorát december 31-éig le kell zárni.

A bizottság azzal indokolta a súlyos szankciót, hogy a Paks elleni bajnoki mérkőzés után kirívóan súlyos rendzavarás, illetve rendezési mulasztás történt, amilyenre az elmúlt években nem volt példa a hazai élvonalbeli mérkőzéseken, és amelynek semmilyen körülmények között nem lehet helye a futballpályákon.

Ugyancsak összevont eljárásban vizsgálták a bajnok Ferencvárosnak az Újpest, valamint a Mezőkövesd elleni hazai meccsén történteket. A fővárosi klub összesen hatmillió forintos pénzbüntetést kapott szurkolói rendzavarások – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása –, rendkívül nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismétlődő használatáért, valamint mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért.

Osztermájer Gábort, a Paks vezetőedzőjét 200 ezer forint befizetésére kötelezték a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzést követő nyilatkozatában szereplő, a szabályok által tiltott tartalom miatt.

A MOL Fehérvár FC-t az FTC elleni hazai találkozóval kapcsolatban 200 ezer forintra büntették, mert egy szurkoló bejutott a játéktérre, valamint a klub ismételten megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat.

A ZTE-t az Újpest elleni idegenbeli mérkőzéssel kapcsolatban ismétlődő szurkolói rendzavarásért – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása – szintén 200 ezer forintra büntették.

Az Újpest FC-nek 500 ezer forintot kell fizetnie, mert a ZTE, valamint a Kaposvár elleni hazai mérkőzésén ismét szurkolói rendzavarás – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása – történt, és újfent megsértették a rendezők és közreműködők ruházatával kapcsolatos előírásokat.

A Diósgyőrt szintén 500 ezer forintos büntetéssel sújtották, mert a Mezőkövesd, valamint a Kisvárda elleni hazai, továbbá az FTC és a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzésen ismét szurkolói rendzavarások – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak elzárt területre dobása – történtek.

A Budapest Honvédot 200 ezer forintra bírságolták, mert a Puskás Akadémia elleni idegenbeli találkozón a szurkolói ismét megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak, valamint tárgyakat dobáltak a pályára.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A magyar ""futbal"" nézőszámait figyelembevéve, általában a stadion 75%-át is be lehet csukni. És a biztonsági vírustávolság még így is meglesz a nézők (és csürhe) között. Célszerű lenne a ""mérkőzések"" max. 13 órai kezdését is előírni. Ennek révén legalább a világítás költségét is megspórolhatnák.
justhpeter
Az MLSZ fegyelmi bizottsága "állam az államban". Egyébként meg a hülyék gyülekezete. Ez már a Kuttor-ügyben is kiderült. Csányi nem képes úrrá lenni a dolgokon, csak a duma megy meg az ígérgetés - lásd a videobíró ügyet. A magyar foci ugyanúgy rohad mint a közélet.
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 13., 07:31
Demcsák Zsuzsa újrakezdte
Nagyvilág - 2020. August 13., 07:24
Megerőszakolták az amerikai börtönben a magyar rabot
Itthon - 2020. August 13., 06:05
Ennél remekebb nyári napot nem is remélhetünk