A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról, amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását.

Az MLSZ kedden késő este jelezte honlapján, hogy "továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti".

Mégis mehetnek a az NB III-as meccsek, döntött az MLSZ

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Utalt a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi.

Ebben az áll, hogy általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. Az MLSZ így – amint a tájékoztatásban olvasható – a legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Orbán Viktor miniszterelnök korlátozásokra vonatkozó hétfői bejelentése után az M4 Sportnak azt mondta: a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont "nem kerülnek lebonyolításra". A kormányhatározat alapján azonban a többi bajnokság is folytatódhat.

A szövetség szerdai közleménye kiemeli: "mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében".

A kihirdetett szabályozás értelmében – írja az MLSZ – a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik a soron következő válogatott mérkőzésekre is, a megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Megértem, nem állhat le az ország javainak túlnyomó hányadát előállító gazdasági húzóágazat, a foci működése, még a járvány idején sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Íme egy adalék ahhoz, hogy mennyire nagy az Isten állatkertje, és mekkora hatalmas csürhe az MLSZ. Már a halasztások rendezése is kiverte a biztosítékot a normális focit szerető embereknél, de ez az egyik nap így, a másik nap úgy már kétségessé teszi az MLSZ emberkék szellemi képességeinek meglétét. A kormány sem az ép elméjűek gyülekezete, de ez az MLSZ egy halmozottan agysérült gyülekezet. Az is bolond, aki egy percig is komolyan veszi.
volvós
@Málna: 10:34...ha lesz időd ,lecummanthatod az összes magyar " focistát ",...b..atlan vénasszony !
kereső
@volvós: Most szegényt még az ág is húzza. Nem mehet az IKEA-ba az ebédjét elkölteni.
Málna
@kereső: Ebben a pillanatban jött meg a Mekis rendelésem. Szóval nincs nagy baj.:-)
simmering73
Ha az ember igazi örömfocit akar látni legalább megyeire kell mennie.
NKF
Nem kell aggódni a meccsen is csak annyian lesznek mint egy temetésen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.