A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról, amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását.

Az MLSZ kedden késő este jelezte honlapján, hogy "továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti".

Mégis mehetnek a az NB III-as meccsek, döntött az MLSZ

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Utalt a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi.

Ebben az áll, hogy általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. Az MLSZ így – amint a tájékoztatásban olvasható – a legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Orbán Viktor miniszterelnök korlátozásokra vonatkozó hétfői bejelentése után az M4 Sportnak azt mondta: a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont "nem kerülnek lebonyolításra". A kormányhatározat alapján azonban a többi bajnokság is folytatódhat.

A szövetség szerdai közleménye kiemeli: "mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében".

A kihirdetett szabályozás értelmében – írja az MLSZ – a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik a soron következő válogatott mérkőzésekre is, a megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Megértem, nem állhat le az ország javainak túlnyomó hányadát előállító gazdasági húzóágazat, a foci működése, még a járvány idején sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Megértem, nem állhat le az ország javainak túlnyomó hányadát előállító gazdasági húzóágazat, a foci működése, még a járvány idején sem.
Gazella
Tudtam hogy nagy az Isten állatkertje, főleg magyarokból áll...
volvós
NB III...a legfontosabb, de kérdem én, hogy a Csillag börtön udvarán is nézők nélkül rendezik meg ???
Málna
@Horizont: Elég sok embert érdekel most is a foci. Igaz, nem magyart, de én is nézek meccseket még ebben a helyzetben is.
tudode
Jól bevásárolt az ország egy két ballábas focistával, mert pl
.
---Drága díszlet a világvégéhez: gaz borítja a focipályát a szigetszentmiklósi szellemstadionban
.
atlatszo.hu/2020/11/11/draga-diszlet-a-vilagvegehez-gaz-boritja-a-focipalyat-a-szigetszentmiklosi-szellemstadionban/
---------------------------
.
Miközben
.
----Százmilliárdokba kerül Orbán hobbija
.
nepszava.hu/1093947_szazmilliardokba-kerul-orban-hobbija
--------------------------
.
Az az ablakon kidobott 1,5 milliárd elfért volna a lezüllesztett egészségügyben, oktatásban, szociális ellátásban a fenegyerek munkalapu/focialapú kutyuldájában!
.

.

.
namihami
Miért ne mehetne az NB III, ha az NB I és NB II mehet?
Hiszen minőségi és tudásbeli különbség nincs a fenti kategóriákat űzők között. Az pedig még az NB III-ok javára is írandó, hogy azokon legalább látható, hogy szeretik azt a sportot és nem kizárólagosan a milliók megszerzése számukra a cél.
justhpeter
Íme egy adalék ahhoz, hogy mennyire nagy az Isten állatkertje, és mekkora hatalmas csürhe az MLSZ. Már a halasztások rendezése is kiverte a biztosítékot a normális focit szerető embereknél, de ez az egyik nap így, a másik nap úgy már kétségessé teszi az MLSZ emberkék szellemi képességeinek meglétét. A kormány sem az ép elméjűek gyülekezete, de ez az MLSZ egy halmozottan agysérült gyülekezet. Az is bolond, aki egy percig is komolyan veszi.
volvós
@Málna: 10:34...ha lesz időd ,lecummanthatod az összes magyar " focistát ",...b..atlan vénasszony !
kereső
@volvós: Most szegényt még az ág is húzza. Nem mehet az IKEA-ba az ebédjét elkölteni.
Málna
@kereső: Ebben a pillanatban jött meg a Mekis rendelésem. Szóval nincs nagy baj.:-)
simmering73
Ha az ember igazi örömfocit akar látni legalább megyeire kell mennie.
NKF
Nem kell aggódni a meccsen is csak annyian lesznek mint egy temetésen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.