A magyar labdarúgó-válogatott megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, és feljutott az élvonalba, mivel szerdán az utolsó, hatodik fordulóban 2-0-s győzelmet aratott a török csapat felett, míg az eddig éllovas oroszok kikaptak Szerbiában.

Legyőzte a törököket a magyar válogatott, és feljutott a legmagasabb osztálybaHangya Szilveszter (b) és a török Ozan Tufan (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország – Törökország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 18-án. MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:

Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)

gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)

sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.)

Magyarország:

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) – Kalmár (Cseri, a szünetben) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben)

Törökország:

Günök – Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin – Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) – Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.)

II. félidő:

57. perc: Varga 13 méteres lövését Günök a jobb kapufára tolta, a kipattanót viszont Sigér közelről az üres kapuba passzolta egy török védő szorításában (1-0).

95. perc: Varga Kevin ugrott ki a magyar térfélről indulva, végigvezette a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

Bár a csapatok üres lelátók előtt vonultak a játéktérre, az egyik kapu mögötti szektor tetejére – ugyanúgy, ahogy az előző két mérkőzésen – két magyar zászló közé a Szózat első két sorát feszítették ki a Puskás Arénában, amely kívülről a magyar nemzeti színekben pompázott a fényfestéstől.

A törökök agresszív letámadással kezdték a mérkőzést, de Dibusznak csak egy távoli szabadrúgást kellett hárítania, majd hamar kiegyenlítetté vált a játék. A magyaroknak volt néhány tetszetős akciója, ám a befejezések nem sikerültek. A 25. perctől feljebb tolták a védekezésüket a vendégek, ez pedig nem ízlett a magyar válogatottnak, amely ekkor nem tudta hosszabb ideig megtartani a labdát. A védelem viszont stabil volt, Dibusznak így csak egyszer kellett nagyot védenie a szünetig, igaz, egy ízben Tufan ziccerben nem találta el a labdát egy bal oldali beadást követően.

A csoport másik mérkőzésén már a szünetben négygólos hátrányban voltak az oroszok, így a magyaroknak a döntetlen is elég volt a csoportelsőséghez, a szünetben végrehajtott kettős csere pedig jót tett a hazai csapatnak, amely első komoly helyzetét gólra váltotta. A magyar vezetés megtörte a törökök lendületét, így a védelemnek nem kellett nagy rohamokat átvészelnie, biztosan tartotta a meccs lefújásáig a minimális előnyt. A hosszabbításban a teljesen kitámadó törököket még Varga Kevin büntette meg, végleg eldöntve az összecsapást.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Ennek rohadtul örülök, csak az lesz a következménye, hogy még több lóvét öl orbán a fociba az egészségügy és a szociális kiadások kárára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Ennek rohadtul örülök, csak az lesz a következménye, hogy még több lóvét öl orbán a fociba az egészségügy és a szociális kiadások kárára.
silber13
Persze örülökk én is,de ettől az országos súlyos gondok még megmaradnak
vacsi
A törököket a magyarok már sokszor legyőzték...
ómió
Szóval, nem "szerzett kellemes efftársi perceket"?
Aki Én
@ómió: Jelenleg az ország ennél kellemesebb percekre vágyik, még ha elvtársilag ez nektek elég válságkezelési stratégia.
ómió
@Aki Én: Tudjuk, ti efftársak mindig "kellemesebb percekre" vágytok! Kár, hogy regnálásotok idején ez csak az államcsődveszélyben meg a népzsebitekben mutatkozott meg!
Aki Én
@ómió: ...látom nem sikerül elereszteni a múltat? Már mondtam, te napjainkat is pár évtized után fogod megérteni. Persze csak ha addig el nem visz egy jó agyvérzés.
Ma nagyon dumcsis kedvedben vagy. Kapkodnak az ápolóid, nem érnek rád, unatkozol?
namihami
Lehet feltenni a Tippmixre, hogy hány stadionba fog ez nekünk kerülni.
És a stadion csak a kiadások egyik rubrikája lesz...
ómió
@Aki Én: A múltat? Azt csak ti, efftársak, próbáljátok "végképp eltörölni"! Amúgy a következő szedálásodig + lekötözés, miegyéb - nehogy túlterheljelek - mennyi szabadidőd van még?
voltmárjobbis
Már meg is jött: Szijjártó Péter szerint a válogatott jó szereplése igazolja a stadionépítéseket
hvg.hu/gazdasag/20201119_Szijjarto_Peter_valogatott_stadionok?s=hk
voltmárjobbis
És úgy tudtam, hogy jön! És jött:
Szijjártó Péter szerint a válogatott jó szereplése igazolja a stadionépítéseket
hvg.hu/gazdasag/20201119_Szijjarto_Peter_valogatott_stadionok?s=hk
voltmárjobbis
Sorra nyeri a pályázatokat egy magyar falu nem létező futballcsapata.
www.blikk.hu/sport/magyar-foci/magy-nem-letezo-futballcsapat-palyazat-beruhazas/43yy14s
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy község fantom futballcsapata több beruházást is megnyert az évek alatt.
Magy község futballcsapata tíz éve még a 12. helyen állt a tabellán, ám a klubnak azóta se híre, se hamva. A labdarúgás a településen 2010 óta megszűnt létezni, az idő előrehaladtával a csapat öltözői teljesen hasznavehetetlenné váltak, a futballpályát pedig – gaztenger képében – visszahódította magának a természet. A futballklub azonban megnyert egy pályázatot, amelynek révén közel 7 millió forint anyagi támogatást kaptak, így felújították a rossz állapotú és elhasználódott öltözőket, viszont még mindig nincs, aki használja azokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.