Háromszáz millió forint kormányzati támogatást kap a DVTK – jelentette be a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke.

300 millió forintot kap a kormánytól a Diósgyőr – büszkén nyilatkozott a klubelnökFotó: MTI/Vajda János

Deutsch Tamás hétfőn Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével írta alá a támogatási szerződést annak keretében, hogy a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.

Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet: a DVTK – vidéki nagyegyesületként – az észak-kelet magyarországi térség "egyik, ha nem a legnagyobb, legmeghatározóbb sportegyesületeként" 300 millió, a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

"A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus-járvány" – idézte a SOSZ közleménye Deutsch Tamást. A SOSZ elnöke kiemelte: a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is olyan problémákkal kellett szembesülniük, amely problémáknak egy része anyagi természetű volt. Éppen azért a SOSZ arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek. "Ennek a programnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a bajban, ráadásul ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség" – fűzte hozzá. Megemlítette: a programon keresztül a pandémia miatt idén nyárra halasztott olimpiára és paralimpiára indulási jogot szerzett sportolók minél nyugodtabb, jobb felkészülését is segítik.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás.

"Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta"

- emelte ki, kitérve rá: az idén 111. születésnapját ünneplő klubban jelenleg 22 sportág űzhető.

"A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához. A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot" – tette hozzá a DVTK elnöke.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vajda János

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos a nemzetközi porondon kiharcolt fényes sikerei elismerése okán.
Hiszen, mi más miatt kaphatná?!?!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@tudode: Gondolj bele, 50-es években felpítettek nem is tudom, 6-8 Duna hidat, ma meg évtizedenként nehezen nyögnek ki 1-et, mert nincs pénz.
Nyavajogak a Lánchíd felújításán, politikai ügyet csinálnak.
És ne feledjük, évente kb 1200-1500 milliárd közpénzt lop ki a fidesz bűnöző banda.
Ez többféle számítással kimutatható.
tudode
@sgl: .
A németek várból való kitörését a Svábhegyen éltem át, nem messze a mindenreható rezidenciájától, láttam amikor az egyik híd felrobbant, és azt is átéltem amikor a Széchenyi lánchidat átadták a 100. születésnapján, az újjáépítés közepette! Na nem úgy, hogy szalagvágás!
.
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_l%C3%A1nch%C3%ADd
..
"""A II. világháború végén a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta maga mögött. Az újjáépített, némileg kiszélesített hidat első felavatásának 100. évfordulóján nyitották ismét meg. Legutóbb 1986–1988 között újították fel."""
.-------------------------
.
Ahogy az ábra mutatja lóvé van dögivel, de Felcsút kRÉM-je megvan sértődve, hogy "elveszítette Budapestet", az, akit még fatornyos faluja sem méltatott arra, hogy polgármester legyen
.
---- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
------------------------------
.
Amiből az következik, hogy tyúkol igazgatásán túl semmiféle közigazgatási gyakorlata nincs!
.
sgl
@tudode: Nagynéném a Margíthídon volt azon a villamoson amivel felrobbantották, - fényképek vannak erről, - megúszta mert kiúszott.
Ő mesélte, nem családi szájhagyomány. o)))
lusta
@sgl: Lehet csodálni Stadlert és lehet utálni, de az biztos, hogy az üzleti tevékenysége során egy fillér adót nem fizetett. Tehát adócsaló. Minden álma teljesült a stadionnal és a csapattal. A be nem fizetett adó ment a stadionba és a csapatba. Ma ezt TAO néven nagy-pályán űzik, míg Stadler adócsaló. Ennyit az új idők szeléről.
sgl
@lusta: exporttal-importtal manipulált, itt mások az adók!
Pl nincs áfa és Stadlert áfacsalás miatt varrták be. - ha jól emx,-
Azt se feledjük, könyvelői voltak, akik befolyásolták, nem Stadler könyvelt, hogy vezették meg és mit javasoltak nem tudjuk.
Nem mentem fel Stadlert, mert a tv szerint ő felel a könyvelésért és adóért, de 4 elemivel ne képzeljük: adótanácsadót végzett és tudta az adó minimalizálást hogyan lehet tűrvényesen megcsinálni.
Szóval az nem olyan eCCerű! o))
kereső
A magyar kormány támogatást nyújtott egy kiskunfélegyházi napraforgómag-feldolgozónak. Az eset érdekessége, hogy a cég Andrej Babiš cseh miniszterelnök érdekeltsége, igaz, a holdingját politikai tisztsége alatt most egy vagyonkezelőnél parkoltatja – fogalmaz a Telex.

A külügyminiszter még kedden jelentette be, hogy állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán. Szijjártó Péter hozzátette, a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházásához és így létrejövő az 55 új munkahelyhez

A KORMÁNY 1,7 MILLIÁRD FORINTTAL JÁRUL HOZZÁ.

Akkor az MTI tájékoztatott arról is, hogy az NT Kft. növényolaj üzeme évente 450 ezer tonna napraforgómagot dolgoz majd föl, és 210 millió liter étolajat készíthet szinte teljes egészében magyar alapanyagból. A termékek 60 százalékát külföldön értékesíthetik.

Az NT Kft. egyébként a cseh Agrofert tulajdonában áll, ami Andrej Babiš szlovák-cseh milliárdos vezérvállalkozása, és amelyet 2017 óta már egy vagyonkezelői megoldással távolabb tolt magától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.