Háromszáz millió forint kormányzati támogatást kap a DVTK – jelentette be a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke.

300 millió forintot kap a kormánytól a Diósgyőr – büszkén nyilatkozott a klubelnökFotó: MTI/Vajda János

Deutsch Tamás hétfőn Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével írta alá a támogatási szerződést annak keretében, hogy a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.

Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet: a DVTK – vidéki nagyegyesületként – az észak-kelet magyarországi térség "egyik, ha nem a legnagyobb, legmeghatározóbb sportegyesületeként" 300 millió, a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

"A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus-járvány" – idézte a SOSZ közleménye Deutsch Tamást. A SOSZ elnöke kiemelte: a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is olyan problémákkal kellett szembesülniük, amely problémáknak egy része anyagi természetű volt. Éppen azért a SOSZ arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek. "Ennek a programnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a bajban, ráadásul ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség" – fűzte hozzá. Megemlítette: a programon keresztül a pandémia miatt idén nyárra halasztott olimpiára és paralimpiára indulási jogot szerzett sportolók minél nyugodtabb, jobb felkészülését is segítik.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás.

"Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta"

- emelte ki, kitérve rá: az idén 111. születésnapját ünneplő klubban jelenleg 22 sportág űzhető.

"A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához. A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot" – tette hozzá a DVTK elnöke.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vajda János

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos a nemzetközi porondon kiharcolt fényes sikerei elismerése okán.
Hiszen, mi más miatt kaphatná?!?!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@sgl: .
Azt csinálja utánuk bárki, mégpedig azt, hogy mindezt közjogilag érvénytelenűl tehetik, ami tabu, de már repedezik a hallgatás fala azzal, hogy az egyik alapító tag is kitálalt a pecásnak, amiről mély hallgatás van, akinek már rég fel kellett volna oszlatni a parlamentet, dehát cinkos aki néma
.
„Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
.
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
------------------------------
,
Ez a kotyvalék átkosabb, élhetetlenebb mint az átkos volt, a köbön!
folt
Profi sportról beszélünk, nem?
Akkor termeljék ki a fenntartáshoz szükséges pénzt. Ha erre képtelenek, nem is érdemlik meg a létezésüket.
Adófizetők pénzén ingyen élve félgőzzel órabérben tisztítcsák az orrukat, ráadásul egy csomó migráncs van köztük:
Hajrá Abdal-Malik!
Hajrá Chukwumah!
Hajrá Zdravko!
Hajrá Miluša!
Hajrá magyarok?
tudode
@sgl: .
Ahány élet, annyi regény!
.
Nekem kiegyensúlyozott gyermekkorom volt, mert Édesapám 200 pengő fixel el tudta tartani népes családját, közbejött a II. világháború, ami után olyan szegény volt mindenki mint a templomegere. A továbbtanulást saját erőmből, munka vállalásával oldottam meg! Iskoláim elvégzése után az államigazgatásba kerültem az ötvenes évek elején.
.
Átélve a II. világháború borzalmait, munkába állás közben látva azt, hogy eltünnek a romok, a közszolgáltatás helyreállt, épült, szépült az ország épültek a lakótelepek, stb. stb.l úgy, hogy a nagyok nem a népet, egymást macerálták, volt jövőkép!
.
Látva, testközelből érzékelve ennek a siserehadnak a mesterkedését szinte minden szinten, összeszorúl a szívem amiatt, hogy mi lesz a fiatalokkal, lesz-e legalább annyi sikerélményük mint az én nemzedékemnek volt.
.
Önként vállalt társadalmi munkám közepette is azt érzékeltem, hogy az un. gazdagok mind ott tömörülnek ahol az adóforinjuk lepengetéséért előnyt élvezhetnek ebben a pöccentett valamiben%
tudode
@sgl: .
A németek várból való kitörését a Svábhegyen éltem át, nem messze a mindenreható rezidenciájától, láttam amikor az egyik híd felrobbant, és azt is átéltem amikor a Széchenyi lánchidat átadták a 100. születésnapján, az újjáépítés közepette! Na nem úgy, hogy szalagvágás!
.
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_l%C3%A1nch%C3%ADd
..
"""A II. világháború végén a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta maga mögött. Az újjáépített, némileg kiszélesített hidat első felavatásának 100. évfordulóján nyitották ismét meg. Legutóbb 1986–1988 között újították fel."""
.-------------------------
.
Ahogy az ábra mutatja lóvé van dögivel, de Felcsút kRÉM-je megvan sértődve, hogy "elveszítette Budapestet", az, akit még fatornyos faluja sem méltatott arra, hogy polgármester legyen
.
---- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
------------------------------
.
Amiből az következik, hogy tyúkol igazgatásán túl semmiféle közigazgatási gyakorlata nincs!
.
lusta
@sgl: Lehet csodálni Stadlert és lehet utálni, de az biztos, hogy az üzleti tevékenysége során egy fillér adót nem fizetett. Tehát adócsaló. Minden álma teljesült a stadionnal és a csapattal. A be nem fizetett adó ment a stadionba és a csapatba. Ma ezt TAO néven nagy-pályán űzik, míg Stadler adócsaló. Ennyit az új idők szeléről.
kereső
A magyar kormány támogatást nyújtott egy kiskunfélegyházi napraforgómag-feldolgozónak. Az eset érdekessége, hogy a cég Andrej Babiš cseh miniszterelnök érdekeltsége, igaz, a holdingját politikai tisztsége alatt most egy vagyonkezelőnél parkoltatja – fogalmaz a Telex.

A külügyminiszter még kedden jelentette be, hogy állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán. Szijjártó Péter hozzátette, a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházásához és így létrejövő az 55 új munkahelyhez

A KORMÁNY 1,7 MILLIÁRD FORINTTAL JÁRUL HOZZÁ.

Akkor az MTI tájékoztatott arról is, hogy az NT Kft. növényolaj üzeme évente 450 ezer tonna napraforgómagot dolgoz majd föl, és 210 millió liter étolajat készíthet szinte teljes egészében magyar alapanyagból. A termékek 60 százalékát külföldön értékesíthetik.

Az NT Kft. egyébként a cseh Agrofert tulajdonában áll, ami Andrej Babiš szlovák-cseh milliárdos vezérvállalkozása, és amelyet 2017 óta már egy vagyonkezelői megoldással távolabb tolt magától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.