Szabálytalankodás miatt kizárták az 1000 méteres férfi gyorskorcsolya döntőből, ezzel pedig nem kevés pénztől fosztották meg a kínai-magyar olimpikont.

Minimum 200 millió forintot bukott el a kizárással Liu Shaolin Sándor Fotó: MTI/Kovács Tamás

Óriási felháborodás övezi a pekingi téli olimpia egyes számait, több esetben ugyanis arra panaszkodnak a versenyzők és az edzők, hogy a szervező kínaiak nem tisztességesen döntenek. Így volt ez az 1000 méteres férfi  gyorskorcsolya döntőben is, ahol Liu Shaolin Sándort, aki az élen ért volna célba, szabálytalanság miatt kizárták. A magyarok hétfőn megóvták a döntést, ám kedden ezt el is utasították.

Ezzel pedig mintegy 200 milliótól fosztották meg a fiatal sportolót.

A blikk.hu ugyanis kiszámolta, hogy ennyi járt volna neki összesen az első helyért. Maga az aranyérem rögtön 50 millió forintos jutalmat hozott volna neki, de a jelenlegi szabályozás szerint 35 éves koruktól a nyári és a téli ötkarikás bajnokok életjáradékban is részesülnek. Az első helyért járó összeg az előző évi bruttó átlagkeresetnek megfelelő nettó összeg, vagyis havi 403 600 forint. Vagyis, Liu Shaolin Sándor 65 éves koráig az azonnali 50 millió forint mellett még körülbelül plusz 150 millióra számíthatott volna.

Emellett pedig ott lehetnek még a marketingpénzek.

„Elképzelhető, hogy bukik egyéni szponzorokat is az elvett arany miatt, de ez nem jelentős, eltörpül az állami pénzdíj mellett” – nyilatkozta a lapnak Szabados Gábor sportközgazdász. De hozzátette, hogy szerinte attól, hogy az aranyat nem nyerte el, még alkalmas arra, hogy reklámarc legyen.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Kovács Tamás

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Kérje a pénzt a hazájától a fent nevezett kínai versenyző.
namihami
Éhen fog halni szegény!
Azért álljon már meg a menet. 200 millió? Ugye, csak vicc, hogy egy olimpiai elsőségért ennyit fizethessen ki nemhogy egy európai utolsóelőtti, de akár elsők közötti társadalom.
Ez az olimpiai díjazás alapjaiban van ELBASZVA. (bocs, de erre nem találok jobb szót-pedig nem szoktam ezt használni/nyilvánosan)
Emmersson71
Ment volna szakácsnak a kis vágott szemű..akkor nem éri ilyen méltatlanság :P
csak úgy....
sikeres csúszkálásért 200 millió forint jár? magyarország=paradájsz
Lepényleső
Őt megfosztották tőle,- az adózókat a kifizetésétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.