Az MLSZ nem vezet be erre vonatkozóan korlátozást, de nemzetközi szinten akadályokba ütközhetnek.

Ha Csányi Sándoron múlna, akkor mindenhol a Nagy-Magyarország térképet használnánkMTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nyílt levélben kérte a nemzetközi szövetséget (UEFA), hogy engedélyezze a Nagy-Magyarország térképének feltüntetését mérkőzésein – adta hírül a 24.hu. Az MLSZ főtitkára, Vági Márton a szeptemberi Magyar-Olaszország mérkőzést követően írt levelet a témában, mivel a mérkőzésre kirendelt ellenőr ezzel kapcsolatban feljelentést tett. A magyar szövetség azóta is igyekszik elmagyarázni, miért nem minősül kirekesztő jelképnek a térkép, a Nemzeti Sport csütörtöki cikke szerint újabb levelet is kapott már az UEFA ezzel kapcsolatban.

De közben Csányi Sándor is nyilatkozott a témában, és elmondta:

a Nagy-Magyarország térkép használatát minden korlátozás nélkül, sálon, zászlón, molinón és minden formában engedélyezi a hazai mérkőzéseken. A nemzetközi meccsekre azonban az azokat rendező szervezet, az UEFA által követett gyakorlat érvényes és az angolok elleni meccs után kapott egy plusz egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésre vonatkozó büntetéssel a hátunk mögött, sőt a fejünk fölött, valamint a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt nyilvánvaló, hogy ennek a jelképnek a használata kapna akkora nemzetközi figyelmet, ami könnyen súlyos következményekkel járhat.

A jövőre nézve elmondta a hazai szövetség vezetője, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések, sőt személyesen is eljárt az ügyben, hogy tisztázni tudja az MLSZ az álláspontját.„A kezdeményezéssel természetesen az a célom, hogy az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a Nagy-Magyarország jelképet” – tette hozzá.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi lenne, ha az olaszok meg a nagy Római birodalom térképét raknák mindenhova???
Majd később a németek az olaszokkal a Német - Római birodalom térképével tennék ugyanezt! +Régi kor árnya felé visszamerengeni, mond mit ér?" ( Kölcsey: Huszt)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
Őseitek azt eljátszották, amit kaptak cserébe az nem a véletlen műve hanem a viselkedésük megdorgálása, ha érthető
2000 iskolából maradt 200 ? 1820-tól annó a monarchia alatti NAGY Magyarország területén ja hogy volt1848-49. meg 1914-18,Lett 1920 meg 1921, meg 1939 szept 1 sokaknak nem mond semmit De volt mill pengő billpengő most is közelitünk , ha 50,000 akarnak nyomtatni vagy viccesen 30,000 -t. lesz kenyérjegy meg tejjegy ? Hát még a GIGAHITELT ki is fogja megtermelni ? visszafizetni ? 1928 ban a költő igy fogalmazott " Kitántorgott Amerikába 1,5 millió emberünk. " most sem lesz ez máskép elindul a magyar ha élni is akar nem csak dolgozni.
Nyírfa
@Emmersson71: Ha nem az EU-ban lennénk, még az is megtörténhetne. Stadionok már vannak.
Pálinkás Pál
@Pegero: ha meg tökös lenne,már ti nem lennétek...
amortizáltok
@Szalay Miklós: a tőbbit is ismerni kellene, más más megközelítésből, a magyar szemszög az kissé fátyolos ám.Sok sok ellentmondást elkendőztek. Gróf Apponyi Albertról olvasni kéne meg az Ipoly hajózhatóságáról ?meg a Román hölgyek Szerepéről. A delegáció vezető barátait nem látogathatta ám meg, mert ??katonai örizetbe vették stb aztán a britt miniszterelnők meg az unokahug szerepe,USA ugye kilépett a vége előtt?Volt egy csitt csettre Maszarik nevű elnőke csehországnak neki a felesége az unokahug, még ötletelt is, hogy Déltiroli mintára 3 vármegyét nyuljanak le
még ez lett BURGENLAND ugye ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok