A Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzésen történt az eset. 

A bíró előbb a 26. percben félbeszakította, majd végleg lefújta a vasárnapi Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést a román bajnokság élvonalában, miután a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Andrei Chivulete játékvezető először az öltözőbe küldte a csapatokat, és hangosbemondón felszólították a vendégszurkolókat, hogy fejezzék be a magyarellenes rigmusok skandálását. Tíz perc kényszerszünet után a csapatok visszatértek a pályára, de a mérkőzés csak néhány másodpercet folytatódott, mert a Craiova drukkerei folytatták a magyarellenes szólamaikat, így a bíró lefújta a mérkőzést.

A közönségben magyarellenes rigmusokat kántáltak, így felfüggesztettek egy labdarúgó-mérkőzést a román bajnokságban

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat, ami ellen a háromszéki együttes vezetősége többször felemelte a szavát, kifogásolva, hogy a román labdarúgás vezetői nem lépnek fel elég szigorúan a jelenség visszaszorítása érdekében.

A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni. A román sportsajtó arra számít, hogy a mérkőzést a zöldasztalnál a Sepsi OSK fogja megnyerni.

Forrás: MTI, Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Már a focit is elvette a magyaroktól!
A magyar szurkolók nem tudnak országon kívül meccsre járni, mert félő, hogy nem érnek haza!
Jozefina
Beérett Orbán és a magyar külügy gyümölcse!!!
ómió
Magyarellenes rigmusok?! De, hisz', az ott a "demokratikus alap"!
teuton
@ómió: A pesti meccsen mi volt a ""demokratikus alap"??? es ugye nem 1x fordult elö. ezert jart erte 100ezer dollar penzbüntetes meg zartkapus meccs... Nezz tükörbe kutyaagyu analfabeta, ne masra hazudj!!!
Eladott Ország
@Pegero: ma, 17:30 ☻ Üzenjük Brüsszelnek és Strasbourgnak, hogy a fidesz egyik bölcse Pegero, profilt váltott... hadd cuppanjon a felcsúti dakotára. Ne feledd, vazelin mindig legyen nálad.
i.pinimg.com/originals/c7/7a/55/c77a55e807af24492b4b7b2a5e771e24.jpg
ómió
@teuton: Azt, hogy az "egyenlőbbségetekkel" villogsz, bolsiék elmebetege - hiszen, ha Németországban van hasonló, azért se bünti, se "zártkapus meccs" - azt még csak-csak megérthetjük, de, hogy még a fajkretén náci efftársaidat felismerni képtelen tetvesbolsi kutyaagyadat is a másikra próbáld hazudni, az, azért, már "túl efftársi" tőled! Inkább igényelj egy másikat! Egy még "disztingválóképeset"! Hogy legalább a magadéit felismerhesd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.