Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke azt mondta, próbálják elfogadtatni az európai szövetséggel (UEFA) a Nagy-Magyarország jelképet és az árpádsávos zászlót.

Csányi Sándor a Nagy-Magyarország jelképéről egyeztetett az UEFA-val
Fotó: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Fáy András Alapítvány fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen Budapesten 2022. október 18-án. MTI/Kovács Anikó

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban úgy fogalmazott,

még nem jelentené ki, hogy ezek nem lehetnek ott a stadionban, de a jelenlegi helyzet az, hogy nem.

Ugyanakkor jelezte, tárgyalni fog erről az UEFA képviselőivel.

Ha az MLSZ szervez egy bajnokságot, a csapatoknak el kell fogadniuk a kiírás feltételeit. Ugyanez a helyzet nemzetközi szinten is. Ha mi akarunk játszani az Eb-selejtezőkön, a Nemzetek Ligájában, vagy akár a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, akkor el kell fogadnunk a kiírás feltételeit. Az UEFA kiírása szerint pedig olyan transzparenseket nem lehet kitenni, amelyek rasszisták vagy politikai üzenetet hordoznak. Az a kérdés, hogy a Nagy-Magyarország jelkép hordoz-e politikai üzenetet. Szerintünk nem

- mondta a sportvezető, aki egyben az UEFA alelnöke is.

Csányi megjegyezte,

bár a FARE (Football Against Racism In Europe), az UEFA diszkriminációellenes csoportja tagadja, hogy büntetné a Nagy-Magyarország jelképet, de a vele szembeni kifogása háromszor szerepelt az elmúlt időszakban az UEFA fegyelmi bizottsága előtt. Minden esetben revizionistának és nacionalistának minősítette.

Csányi Sándor beszélt a FARE által kifogásolt másik jelképről is:

az árpádsávos zászló ott van a Parlamentben Magyarország történelmi zászlói között, amely évszázadokon át Magyarország hivatalos zászlója volt. Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.

Csányi hozzátette, nem vágyik arra, hogy árpádsávos zászlók legyenek a lelátón, mert Magyarországnak van hivatalos zászlója, de azt sem szeretné, hogy ha valamelyik szurkoló kihoz egyet, azért büntessék a magyar drukkereket, a szövetséget és a válogatottat.

Ha már a szurkolók ennyire ragaszkodnak hozzá, és szerintem se annyira túlzóak ezeknek a jelképnek a használata, mint amennyire megítélik, megpróbáljuk elfogadtatni az UEFA-val. De nem egyedül vagyunk Európában. A szomszédos országok szurkolóit ellenkező módon irritálhatja ez a jelkép, tehát önállóan nem tudjuk eldönteni, hogy lehet-e ezeket használni, vagy sem, csak egy egyeztetési folyamat végén.

A teljes interjú a vasárnap 20 órakor kezdődő Sport7 című magazinban lesz látható az M4 Sporton.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és ha romániában,szlovákiában...stb. kipitscházzák a magyar szurkolót a sál miatt,akkor ki lesz a hibás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@sunoge: Részben igazad van, de részben Trianonnak is:
www.1914-1918.btk.mta.hu/terkepek/223-magyarorszag-etnikai-terkepe-1910
... azért élesen kirajzolódik a jelenlegi országhatár.
Már beírtam de újra elmondom, a monarchia is alkalmazta Csau elvtárs módszerét, míg ő románosította Erdélyt, mi magyarosítottuk a környező területeket. Nagyszüleimet is odavezényelték, mint minden katonát, postást, vasutast, közalkalmazottat és így tovább, az tán a harmincas években kitelepítették őket, évekig éltek marhavagonokban a Nyugati-pályaudvar mellékvágányain...
Kivezényelni tudták őket, visszafogadni nem. Apropó, Kína is ezt csinálja felesleges népességével, akiknek már nem tud lakhatást és munkát adni. Nem új találméány, de veszélyes mert visszafordítható...
Jozefina
Nagyon jól tudja Csányi és a felbujtója is, hogy ez csak egy mézesmadzak a hívek felé, mutatva, hogy Ő mi mindent meg tesz a "nagymagyarország" érdekében!! Ez egy görcsös, felesleges hergelés határon belül és határon kívül is. Nagyon jól tudjuk, hogy Kövér elvtárs a parlamentbő kidobatta az EU zászlót!!! Az mire volt jó?? Ugyan erre, csak hergelni a birkákat!!!
Jobb lenne, ha Csányi úr a koruupció miatt tárgyalna az UEFA vezetőivel. Igen gyanús, hogy a nagy világversenyek általában diktatúdákban, vagy a korripciótól híres országokban kerül megrendezésre!!!
ómió
Az Antant-utódokkal nem lesz könnyű!
Nessy
@csipetke: "Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?" Teszi föl a kérdést a költő!
Gazella
Árpádsábós zsászló csak emlék.. csányi fasz. Ja meg a nagy magyarországi zászló is!!
simmering73
"Csányi, Orbán és a futballnemzet más vezetői szerint nincs abban semmi politika, ha egy ország nem ismeri el az államhatárokat, és saját államának részeként jelöl meg olyan területeket, amelyek más országokhoz tartoznak. A szomszédban épp emiatt dúl egy népirtó háború. De szerintük ebben semmi politika nincs. Ahogy az árpádsávos zászló használatában sincs semmi politika, függetlenül attól, hogy az a nyilas rémuralmat idézi. A nyilasok zászlója volt, és senki nem azért használja, mert a középkorban Magyarország zászlója volt. Az árpádsávos zászlót kizárólag nyilas jelképként használják és a nyilasok által Dunába lőtt zsidóknak üzennek vele."
nepszava.us/a-nagy-magyarorszag-terkep-irredenta-az-arpadsavos-zaszlo-nyilas-jelkep/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.