Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke azt mondta, próbálják elfogadtatni az európai szövetséggel (UEFA) a Nagy-Magyarország jelképet és az árpádsávos zászlót.

Csányi Sándor a Nagy-Magyarország jelképéről egyeztetett az UEFA-val
Fotó: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Fáy András Alapítvány fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen Budapesten 2022. október 18-án. MTI/Kovács Anikó

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban úgy fogalmazott,

még nem jelentené ki, hogy ezek nem lehetnek ott a stadionban, de a jelenlegi helyzet az, hogy nem.

Ugyanakkor jelezte, tárgyalni fog erről az UEFA képviselőivel.

Ha az MLSZ szervez egy bajnokságot, a csapatoknak el kell fogadniuk a kiírás feltételeit. Ugyanez a helyzet nemzetközi szinten is. Ha mi akarunk játszani az Eb-selejtezőkön, a Nemzetek Ligájában, vagy akár a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, akkor el kell fogadnunk a kiírás feltételeit. Az UEFA kiírása szerint pedig olyan transzparenseket nem lehet kitenni, amelyek rasszisták vagy politikai üzenetet hordoznak. Az a kérdés, hogy a Nagy-Magyarország jelkép hordoz-e politikai üzenetet. Szerintünk nem

- mondta a sportvezető, aki egyben az UEFA alelnöke is.

Csányi megjegyezte,

bár a FARE (Football Against Racism In Europe), az UEFA diszkriminációellenes csoportja tagadja, hogy büntetné a Nagy-Magyarország jelképet, de a vele szembeni kifogása háromszor szerepelt az elmúlt időszakban az UEFA fegyelmi bizottsága előtt. Minden esetben revizionistának és nacionalistának minősítette.

Csányi Sándor beszélt a FARE által kifogásolt másik jelképről is:

az árpádsávos zászló ott van a Parlamentben Magyarország történelmi zászlói között, amely évszázadokon át Magyarország hivatalos zászlója volt. Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.

Csányi hozzátette, nem vágyik arra, hogy árpádsávos zászlók legyenek a lelátón, mert Magyarországnak van hivatalos zászlója, de azt sem szeretné, hogy ha valamelyik szurkoló kihoz egyet, azért büntessék a magyar drukkereket, a szövetséget és a válogatottat.

Ha már a szurkolók ennyire ragaszkodnak hozzá, és szerintem se annyira túlzóak ezeknek a jelképnek a használata, mint amennyire megítélik, megpróbáljuk elfogadtatni az UEFA-val. De nem egyedül vagyunk Európában. A szomszédos országok szurkolóit ellenkező módon irritálhatja ez a jelkép, tehát önállóan nem tudjuk eldönteni, hogy lehet-e ezeket használni, vagy sem, csak egy egyeztetési folyamat végén.

A teljes interjú a vasárnap 20 órakor kezdődő Sport7 című magazinban lesz látható az M4 Sporton.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és ha romániában,szlovákiában...stb. kipitscházzák a magyar szurkolót a sál miatt,akkor ki lesz a hibás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Nagyon jól tudja Csányi és a felbujtója is, hogy ez csak egy mézesmadzak a hívek felé, mutatva, hogy Ő mi mindent meg tesz a "nagymagyarország" érdekében!! Ez egy görcsös, felesleges hergelés határon belül és határon kívül is. Nagyon jól tudjuk, hogy Kövér elvtárs a parlamentbő kidobatta az EU zászlót!!! Az mire volt jó?? Ugyan erre, csak hergelni a birkákat!!!
Jobb lenne, ha Csányi úr a koruupció miatt tárgyalna az UEFA vezetőivel. Igen gyanús, hogy a nagy világversenyek általában diktatúdákban, vagy a korripciótól híres országokban kerül megrendezésre!!!
ómió
Az Antant-utódokkal nem lesz könnyű!
Nessy
@csipetke: "Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?" Teszi föl a kérdést a költő!
Gazella
Árpádsábós zsászló csak emlék.. csányi fasz. Ja meg a nagy magyarországi zászló is!!
sgl
Ezek naponta mutatják: egyre hülyébbek. Navracsiscs is minden nyilatkozatával amortizálja magát, PiCsániy is, és az új 3 miniszter meg elképesztően balfasz idióta,
simmering73
"Csányi, Orbán és a futballnemzet más vezetői szerint nincs abban semmi politika, ha egy ország nem ismeri el az államhatárokat, és saját államának részeként jelöl meg olyan területeket, amelyek más országokhoz tartoznak. A szomszédban épp emiatt dúl egy népirtó háború. De szerintük ebben semmi politika nincs. Ahogy az árpádsávos zászló használatában sincs semmi politika, függetlenül attól, hogy az a nyilas rémuralmat idézi. A nyilasok zászlója volt, és senki nem azért használja, mert a középkorban Magyarország zászlója volt. Az árpádsávos zászlót kizárólag nyilas jelképként használják és a nyilasok által Dunába lőtt zsidóknak üzennek vele."
nepszava.us/a-nagy-magyarorszag-terkep-irredenta-az-arpadsavos-zaszlo-nyilas-jelkep/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok