A szaúdi focicsapatok elkezdték érdeklődésüket kifejezni az iránt, hogy részt vehessenek az európai Bajnokok Ligájában. Habár még nincsenek konkrétumok, az efféle kezdeményezés sokak szerint súlyos következményekkel járhatna – írta meg az RTL.

Szaúdi csapatok is megjelenhetnek a BL-ben

Fotó: @neymarjr/Instagram

Az elmúlt hónapokban a szaúdi bajnokságban látható volt egy erős játékosokkal teli bajnokság, és most az a kérdés merül fel, vajon képesek lennének-e versenyezni az európai élmezőnyben. Jelenleg legjobb esetben az ázsiai bajnokok ligáját vagy az Arab Bajnokcsapatok Kupáját nyerheti meg egy szaúdi bajnokság győztese, de ezek nem vetekednek az európai Bajnokok Ligájának presztízsével és vonzerejével.

A 444.hu hírportál olasz lapokra hivatkozva közölte, hogy ez az elképzelés az európai futballszakma számára komoly kihívásokat hozhatna.

Az európai klubok nehezebben tudnák meggyőzni a játékosokat, hogy ne lépjenek át a szaúdi bajnokságba, hiszen ha egy szaúdi csapat is részt vehetne az európai Bajnokok Ligájában, akkor a játékosok nem lennének elvágva attól a lehetőségtől, hogy a kontinens legjobb klubjai között szerepeljenek.

Forrás: RTL, 444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Európai! Mit nem lehet ezen érteni???
Már az izraeli csapatoknak sem kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.