Újabb magyar labdarúgó szerződött a Premier League-be, Szoboszlai után Kerkez következett.

Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött

Fotó: MTI/Kovács Anikó

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett klub a Twitter-oldalán és a honlapján jelentette be csütörtökön reggel, hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet. A megállapodás időtartamáról és az átigazolási összegről nem írtak, de korábbi sajtóinformációk szerint a játékos négy évre kötelezte el magát, a Bournemouth pedig 18 millió eurót fizetett érte.

„Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni. Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát”

- nyilatkozta Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója.

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar, aki a közelmúltban a PL-be igazolt, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon. Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wanderers keretének tagja, de még nem lépett pályára.

Marco Rossi is megszólalt az ügyben, szerinte hatalmas előrelépés a fiatal karrierjében ez az igazolás. Véleményét osztotta a válogatott egykori csapatkapitánya, Gera Zoltán, aki ő maga is játszott a Premier League-ben, méghozzá két csapatban.

Mindketten kiemelték, hogy az agresszivitás, amivel Kerkez rendelkezik, nagyon ritka a futballban, és rendkívül hatásos. Gera így fogalmazott: "Egy az egyben szinte nem lehet őt megverni, támadásban is nagyon bátran belép a játékba."

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.